Foto toont industrieel prototype van vermoedelijke iPad Pro

Een foto op Weibo toont een vermoedelijk prototype van de iPad Pro, de grotere 12,9-inch iPad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad-proEen nieuw verschenen foto op de Chinese Twitter-site Weibo toont een industrieel prototype van de iPad Pro. Apple zou werken aan een 12,9-inch grote tablet, die vooral voor zakelijk gebruik van pas kan komen. Het aluminium prototype geeft een indruk hoe groot de iPad Pro zou worden, als Apple daadwerkelijk zo’n tablet gaat maken. Het is onduidelijk of het prototype is gebaseerd op de juiste specificaties, aangezien het nog wel een paar maanden kan duren voordat er überhaupt een grotere iPad kan komen. Het model heeft een Apple-logo en een uitsnede voor de camera aan de achterkant. Het kan worden gebruikt om hoesjes en andere accessoires te maken. Met een formaat van 12,9 inch is deze iPad Pro ongeveer net zo groot als het scherm van een 13-inch MacBook Air.


Al sinds vorig jaar wordt er regelmatig gesproken over een iPad Pro. Zelfs de doorgaans betrouwbare Wall Street Journal mengde zich in de discussie en beweerde dat Apple daadwerkelijk aan een dergelijke tablet werkt. De eveneens betrouwbare analist Ming-Chi Kuo zegt dat Apple waarschijnlijk tot 2015 wacht om de iPad Pro op de markt te brengen. De ontwikkelingsplannen rondom de grotere tablets zouden volgens geruchten bovendien tijdelijk in de ijskast gezet, omdat Apple werkt aan belangrijke andere producten (iWatch, anyone?). Als de iPad Pro uiteindelijk op de markt komt, heeft hij waarschijnlijk veel design-trekjes van de iPad Air en de iPad mini met retinascherm. Er wordt gesproken over een smalle schermrand en een extra dunne behuizing. Mogelijk komt er een ultra high-definition-scherm in.

Lees meer over de iPad Pro in ons dossier iPad Pro.

ipad-pro-aluminum-dummy-1

iphone-6-aluminum-dummy-1

Via: Nowhereelse

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.