Forecast podcast software voor Mac

Forecast is een gratis Mac-app voor het maken van podcasts

Met Forecast kun je podcasts maken op de Mac. Gemaakt door Marco Arment, die bekend is van de Overcast podcast-app voor iOS en helemaal gratis.

Forecast is een nieuw gratis Mac-programma voor mensen die podcasts willen maken. De app is gemaakt door Marco Arment, bekend van de podcast-app Overcast.

Forecast voor podcasts maken

Wil je je eigen podcast maken, dan heb je keuze uit diverse apps voor de Mac. Apple’s Garageband (link) is een optie, maar de gratis software van Audacity (link) wordt ook veel gebruikt.

Forecast podcast software voor Mac

Nu is er een nieuwe optie bij, namelijk Forecast. De eerste beta van deze software is net vrijgegeven en is door iedereen te gebruiken. De software helpt bij de nabewerking van je opnames en bevat allerlei tools die je kunt gebruiken om je audio-opname nog professioneler te laten klinken. Je kunt bijvoorbeeld hoofdstukken maken in mp3-bestanden en deze vervolgens voorzien van een beschrijving, zodat luisteraars precies naar het juiste fragment kunnen springen. Ook kun je cover-afbeeldingen maken en titels.

Er zitten ook diverse functies voor audiobewerking in. Zo kun je langere stiltes opsporen en deze inkorten. Verder is geprobeerd het aantal handmatige stappen te minimaliseren voor gangbare workflows te automatiseren. Als je geen hoofdstukken gebruikt kun je nog sneller klaar zijn.

Forecast podcasts maken Mac

Er is ook gedacht aan mensen die podcasts maken met reclameboodschappen tussendoor. Je kunt deze sponsor breaks namelijk makkelijk markeren zodat je ze makkelijk terug te vinden zijn voor de sponsor. Je kunt in Forecast deze airchecks met één klik via het menu instellen.

De software is de afgelopen twee jaar (!) al getest door echte podcasters, die samen miljoenen luisteraars hebben. Gezien het perfectionistische karakter van Marco Arment kan er weinig mis mee zijn. Voor het beluisteren van podcasts op je iPhone of iPad kun je andere apps gebruiken, die we in bovenstaande lijst voor je op een rijtje hebben gezet.

Er zit geen addertje onder het gras, de software is gewoon gratis. Het plan is om de software ook op de langere termijn als freeware aan te bieden.

Hier kun je downloaden

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2017, 10:52
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen Podcast, podcasts
Devices Mac, MacBook
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.