Chrysler-testparcours

‘Op dit terrein wil Apple zelfrijdende auto’s gaan testen’

Apple wil een testparcours van Fiat-Chrysler in Arizona gebruiken voor het testen van zelfrijdende auto's. Het ziet er van bovenaf uit als graancirkels.

Het lijkt misschien op een graancirkel, maar het is een testparcours voor zelfrijdende auto’s. Apple zou plannen hebben om Fiat-Chrysler’s voormalig testparcours in Arizona te huren, om er rond te gaan rijden met eigen technologie.

Apple gaat rijden in Arizona

De geruchten dat Apple een eigen auto ontwikkeld zijn langzamerhand voorbij, maar het bedrijf is nog wel geïnteresseerd in zelfrijdende systemen. CEO Tim Cook heeft toegegeven dat er intern wordt gewerkt aan een ‘groot’ project. Volgens de website Jalopnik heeft Apple daarbij het oog laten vallen op een parcours in Arizona.

Chrysler-testparcours

De afgelopen maanden zou Apple meerdere test-engineers en -monteurs naar Arizona hebben verhuisd, volgens bronnen van de site. Chrysler gebruikte het gebied in de buurt van het plaatsje Wittman eerder zelf, maar is nu verhuisd naar een andere locatie in Yucca. Als Apple er met auto’s gaat rondrijden hebben ze beschikking over 2000 hectare land, waarvan 1200 is omheind. Er is onder andere een parcours voor het testen van stadse verkeerssituaties aanwezig.

Apple Car

Apple heeft al een vergunning om in de staat Californië met autonome voertuigen de weg op te gaan. Voor het testen van auto’s in Arizona hebben ze waarschijnlijk geen aparte toestemming nodig, omdat het om een privéterrein gaat. Ook hebben we al meerdere foto’s gezien van de Lexus-voertuigen die Apple gebruikt voor het testen van het systeem, dat zich bovenop het dak van de auto’s bevindt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2017, 9:25
Categorie Apple
Onderwerpen auto, project titan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.