Facebook Slingshot censuur

Facebook’s Slingshot laat censuur-gimmick alweer varen

Slingshot van Facebook wijkt nu al af van het eigen principe: vanaf nu kan je ook foto's en video's zonder censuur versturen.

Facebook Slingshot censuurHet is Facebook nog niet gelukt potten te breken met Slingshot, de aparte app die gebruikers moet uitlokken geheimzinnige privéfoto’s naar elkaar te versturen. Hét trucje van Slingshot was dat je een ontvangen foto of video pas mocht zien als je zelf een foto terugstuurde, maar dat is na de nieuwste update nog slechts een optie.

Na elke foto of video kan je aangeven dat foto’s ongecensureerd mogen aankomen bij de ontvanger. Als je kiest voor een ‘unlocked shot’, kan de ontvanger hem meteen openen op zijn iPhone voordat diegene zelf een foto terugstuurt.

Slingshot foto maken en bekladdenSlingshot rekent daarmee af met zijn eigen gimmick, het eigen dingetje dat de app speciaal maakte ten opzichte van de concurrentie. Maar het kan tegelijk wel een opstap zijn naar meer succes. In onze Slingshot review bekritiseerden we het verplicht versturen van foto’s en video’s en de onnatuurlijke gespreksvolgorde die daardoor ontstond. Met de aanpassingen kan je gewoon normaal foto’s en video’s sturen met de app, maar kan je de censuurregel nog wel toepassen als het wat spannender wordt. ‘Ik doe het alleen als jij het doet’.

Facebook Slingshot kreeg nog geen voet aan wal in Nederland en België. Waar andere apps van Facebook en diens partijen WhatsApp en Instagram hoge ogen gooien in de App Store, telt Slingshot in de Nederlandse en Belgische App Store slechts acht gebruiksbeoordelingen.

Lees ook: Alles wat je moet weten over Facebook’s Slingshot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2014, 11:45
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, slingshot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.