facebook messenger icoon groot

Facebook werkt aan betaalfunctie voor Messenger-app

Facebook Messenger krijgt een betaalfunctie. Die kan wel eens gaan concurreren met Apple's betaalfunctie, die najaar 2014 wordt verwacht.

facebook messenger icoon grootFacebook werkt op het moment aan betaalfuncties voor de Messenger-app, waarmee het mogelijk is om “met elkaar te delen en met bedrijven te communiceren”. Dit vertelde Facebook-CEO Mark Zuckerberg tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Met de nieuwe betaalfunctie kan Facebook wel eens gaan concurreren met Apple: gisteravond werd beweerd dat Apple dit najaar met een eigen betaaldienst start.

Details over Facebook’s plannen zijn echter nog schaars. Volgens Zuckerberg moet er nog veel voorwerk worden verricht en zal de functie niet gehaast worden geïmplementeerd. De betaaloptie moet goed worden uitgedacht en uitgewerkt, zodat hij over een lange termijn succesvol zal blijven.

De betaalfunctie voor Messenger komt niet zomaar uit de lucht vallen. Afgelopen maand haalde Facebook nog David Marcus in huis om het Messenger-team te leiden. Marcus was daarvoor president bij eBay’s betaaldienst Paypal. Zuckerberg’s uitspraken doen vermoeden dat er nog niet heel lang aan de nieuwe dienst wordt gewerkt. Het is daarom mogelijk dat het project pas serieus is gestart sinds de komst van Marcus.

Met de nieuwe functies richt Facebook zich op een steeds drukkere markt. Geruchten wijzen op een betaaldienst van Apple, waarmee het ook mogelijk wordt om in winkels te betalen. Ondertussen doet Google een gooi met Google Wallet en zijn er ook lokale initiatieven zoals Vodafone’s SmartPass en MyOrder van Rabobank.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 11:51
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, facebook messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.