Facebook-tijdlijn

Facebook laat je zelf tijdlijn filteren

Facebook laat je nu zelf je tijdlijn filteren, door je voorkeuren voor vrienden en pagina's aan te geven. De update wordt geleidelijk uitgerold.

Facebook-tijdlijn

Familieleden die constant zeuren over hun werk, een verre vriend die tachtig foto’s van zijn baby per dag uploadt, soms zou je willen dat je jouw Facebook tijdlijn zelf in kon delen. Een update van het sociale netwerk geeft je eindelijk de touwtjes in handen om dit te doen.

Hoewel Facebook al zijn best zegt te doen om berichten bovenaan te plaatsen die voor jou interessant zijn, gaat het sociale netwerk nogal eens te mist in wat dat betreft. Daarom maakt Facebook het nu gemakkelijker voor gebruikers om zelf te kiezen wat er wel en (vooral) wat er niet in hun tijdlijn verschijnt.

Facebook nieuwe tijdlijn

Vernieuwd voorkeurscherm

In de iOS-app van Facebook is nu een vernieuwde ‘Voorkeuren nieuwsoverzicht’ pagina, die je aan de hand van vier simpele tools helpt om je tijdlijn op te schonen. Zo bepaal je zelf welke vrienden en pagina’s er bovenaan je tijdlijn komen te staan, zodat updates van je beste vrienden of favoriete pagina’s niet meer ondergesneeuwd raken als je Facebook een tijdje niet opent.

Ook kun je mensen vanuit dit menu ‘ontvolgen’, zodat ze niet meer in je tijdlijn opduiken zonder dat ze erachter komen dat je ze ontvriend hebt. Deze optie was al langer aanwezig, maar wordt middels de vernieuwde interface nu een heel stuk gebruiksvriendelijker.

Update komt geleidelijk beschikbaar

De nieuwe functie wordt in de loop van de dag door Facebook beschikbaar gesteld. Dit kan Facebook doen aan de hand van een app-update, maar de functionaliteit wordt mogelijk ook aan de serverkant geactiveerd. Dan heb je geen nieuwe app-update nodig om hier gebruik van te maken.

Lees ook: Facebook maakt je iPhone traag (en dit doe je eraan)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2015, 15:18
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.