Facebook test nieuwe Highlights-functie bij aantal iOS-gebruikers

Facebook test een nieuwe Highlights-functie, waarbij je verjaardagen en andere gebeurtenissen ziet, zonder berichten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

facebook-mobile-highlightsFacebook test een nieuwe manier om je vrienden te volgen. In de gisteren verschenen versie 7.0 van de Facebook iPhone-app is bij een deel van de gebruikers een Highlights-functie te zien. Die laat in een oogopslag zien wat hun vrienden aan het doen zijn. Facebook 7.0 voor iOS bevat verder overigens alleen bugfixes. Je kunt controleren of de Hoogtepunten/Highlights-functie zichtbaar is door in de navigatiebalk naar beneden te bladeren. Het menu-onderdeel met vriendverzoeken is bij een deel van de gebruikers veranderd in Mensen, waarachter vervolgens weer het tabblad Hoogtepunten te vinden is.

Het bevat vriendverzoeken, een lijst met verjaardagen van vrienden en belangrijke levensgebeurtenissen zoals een nieuwe baan, een nieuwe relatie of een verhuizing. Met Hoogtpunten/Highlights blijf je op de hoogte van de belangrijke momenten in iemands leven, zonder dat je ook alle berichtjes met kattenfoto’s in de nieuwsfeed van de betreffende vriend of vriendin hoeft door te bladeren.

facebook-highlightsDe complete lijst met vrienden bevindt zich voortaan in de lijst Iedereen/Everyone, waar ze in alfabetische volgorde staan. Op het tabblad Geschiedenis/History zie je met welke mensen je eerder contact hebt gehad. Het gaat bijvoorbeeld om het ‘liken’ van berichten en het sturen van een nieuw bericht. Onderaan is een lijst met mensen die je mogelijk ook kent.

Highlights niet zichtbaar?

Facebook test regelmatig nieuwe functies bij een klein deel van de gebruikers. Bevalt de functie, dan wordt het uitgerold naar iedereen. Ze gebruiken hiervoor een tool met de naam Airlock. Dit heet een A/B-test: gebruikers krijgen verschillende designs te zien en de oplossing die de meeste interactie oplevert, wordt doorgevoerd.

Lees ook: Zo test Facebook verschillende appdesigns

Bij deze Highlights-functie is dat ook het geval: al deze informatie was eigenlijk al aanwezig in de app, maar het is op een wat andere manier gerangschikt. Hightlights is een alternatief voor het nieuwsoverzicht en vervangt voor een deel ook Evenementen, waar je geplande evenementen en recente verjaardagen van vrienden vindt..

touch-to-return-facebook-messengerGisteren verscheen er ook een update 3.2 van de Facebook Messenger-app, die eveneens bugfixes bevat. Die blijkt ook iets meer te bevatten dan Facebook eigenlijk loslaat. De koppeling met de normale Facebook-app is iets aangepast. Met de boodschap ‘Touch To Return To Facebook’ bovenin het scherm ga je vanuit Facebook Messenger terug naar de Facebook-app.

Downloaden: Facebook (gratis, universeel, iOS 6.0+)
Ook genoemd: Facebook Messenger (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:14
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.