iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Telegram Messenger, Threema, TimesUpp, Mijn Tele2 en meer

In App Gemist voor iPhone en iPad: WhatsApp-alternatieven Telegram Messenger en Threema, verkeersassistent TimesUpp, kilometerregistratie met SCOPE en nog veel meer apps
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Telegram Messenger iPhone VK.comIn de App Gemist nemen we de leuke, goede en belangrijke nieuwe apps van de afgelopen week nog eens door. Deze week onder andere: door de overname van WhatsApp door Facebook schoten alternatieve chatapps pijlsnel omhoog in de App Store-hitlijsten. We keken uitgebreid naar Telegram Messenger dat geen duidelijk verdienmodel heeft, en naar het veilige maar betaalde alternatief Threema. Verder wierpen we een blik op TimesUpp, een nieuwe verkeersassistent van de makers van TomTom, en bespreken we The Hit en Weet Ik veel van de gelijknamige nieuwe tv-programma’s.

Voor iPhone en universeel

telegram-messengerTelegram Messsenger – De berichten-app Telegram Messenger lijkt goed garen te spinnen bij de overname van WhatsApp Messenger door Facebook. Een halve dag nadat de overname door Facebook werd bekendgemaakt, bestormt het alternatief Telegram de Nederlandse App Store. De app waarin je berichten kan versturen in privé en groepsverband, valt op door zijn snelheid en privacybeleid. In dit artikel vind je alles wat je over de app moet weten.
Downloaden: Telegram Messenger (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

ThreemaThreema – De Nederlandse App Store wordt momenteel overheerst door twee berichten apps die uit het niets komen. Niet alleen Telegram Messenger prijkt op nummer één in de App Store, ook Threema doet dat. In de lijst met betaalde apps. De applicatie van 1,79 euro om berichten mee te versturen spint dus garen bij de WhatsApp-overname door Facebook. Threema legt net als Telegram zwaar de nadruk op privacy. We leggen uit wat er zo veilig aan is en hoe de app zich verhoudt tot Telegram.
Downloaden: Threema (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

TocomailTocomail – Het is misschien de enige mail-app die wegkomt met Comic Sans als lettertype: Tocomail. De vrolijke app is bedoeld als veilige mailclient voor kinderen. In de app kan je ieder contact een eigen poppetje of foto geven, en kan ieder mailtje worden vergezeld van een digitale ansichtkaart of tekening die met digitale stempels, pennen en kwasten is gemaakt. Om zoveel mogelijk kinderen aan te spreken heeft Tocamail app twee verschillende interfaces: een simpele interface voor gebruikers van 5 tot 7 jaar en een meer uitgebreide voor kinderen die ouder zijn.
Downloaden: Tocomail (gratis, universeel, iOS 5.1+)

PumatracPumatrac – Puma is één van de grote sportmerken met een eigen fitnessapp. De nadruk ligt in Pumatrac op hardlopen, waarbij je tot nu toe verplicht was om de deur uit te gaan. In de afgelopen week verschenen versie 2.0 hoeft dat niet meer: de app ondersteunt nu ook een ‘indoor mode’ voor de loopband. Bovendien zit er vanaf nu integratie met Spotify in, zodat je kunt lopen op het ritme van de muziek. Een Spotify Premium-abonnement is hiervoor verplicht. Puma heeft een sociale ranglijst toegevoegd, zodat je voortaan kunt zien hoe je ten opzichte van vrienden presteert. Dat klinkt allemaal leuk, maar dan moeten ze natuurlijk wel allemaal gebruik maken van de Pumatrac-app en dat is nog niet zo vanzelfsprekend.
Downloaden: Pumatrac (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Speedometer-by-SygicSpeedometer by Sygic – Heb je net een nieuwe auto gekocht, dan wil je natuurlijk wel weten hoe snel het gaat. Speedometer is een gratis app van Sygic waarmee je kunt kijken of je te hard rijdt. Nou zijn er natuurlijk wel meer apps waarmee je je snelheid kunt meten (de App Store barst bijna uit z’n voegen van de speedometer-apps), maar toch kan het zin hebben om Sygic’s nieuwe app een kans te geven. Ten eerste: hij is gratis en zonder reclame, terwijl je bij andere apps vaak knipperende banners in beeld hebt. Ten tweede: deze app kan veel meer dan alleen kijken hoe snel je gaat. Je kunt er ook een logboek mee maken, zodat je precies de afgelegde afstanden, ritten en andere handige statistieken te zien krijgt.
Downloaden: Speedometer by Sygic (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

TwitterrificTwitterrific – Twitter-app Twitterrific is vanaf nu helemaal naar je eigen hand te zetten. Je had al ruime keuze uit lettertypes, lettergrootte en een dag- of nachtstand, maar de nieuwe bewerkingsoptie gaat er nog overheen. Je kan de menuknoppen voor reacties en privéberichten ingedrukt houden en vervangen door je favorieten, trending topics, bewaarde zoekopdrachten of de lijsten die je volgt. Nieuwe tweets in zoekopdrachten en gesprekken worden bovendien automatisch bijgeladen, zodat je een zoekopdracht kan volgen als een volwaardige timeline. Is Twitterrific daardoor de ideale Twitter-app voor erbij?
Downloaden: Twitterrific 5 for Twitter (€2,69, universeel, iOS 7.0+)

TimesUppTimesUpp – Hoe laat vertrek je voor je lunchafspraak als de wegen vol staan met files? Kan je misschien beter het openbaar vervoer pakken? Het zijn vragen waar de nieuwe Nederlandse iPhone-app TimesUpp antwoord op heeft. De applicatie is een volwaardige verkeersassistent. Het raadpleegt je huidige locatie en je agenda en berekent aan de hand daarvan hoe laat je moet vertrekken om op tijd te zijn voor je afspraak. Duurt de auto je te lang? Je ziet ook meteen hoe je er met het openbaar vervoer komt. De app verstuurt je tijdig een pushbericht zodat je weet hoe laat je weg moet.
Downloaden: TimesUpp (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

Weet-Ik-VeelWeet Ik Veel – Vanaf maandag is de vernieuwde Weet Ik Veel-app in de App Store te vinden. Met de iPhone-app kun je vanaf zaterdagavond live meespelen met de populaire quiz van Linda de Mol. We kregen van RTL alvast een voorproefje en speelden een rondje van 50 vragen mee. Is dat leuk, meespelen op je iPhone terwijl je tegelijk naar een tv-programma kijkt? Of zit iedereen in de huiskamer straks als zombies op het smartphonescherm te kijken?
Downloaden: Weet Ik Veel (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Kilometerregistratie-powered-by-SCOPEKilometerregistratie powered by SCOPE – Een auto van de zaak is aangenaam, maar de kilometerregistratie die erbij hoort… die houd je het liefst zo simpel mogelijk. Het constante overpennen van de kilometerstand, de datum en het tijdstip overschrijven is gewoon geen fijne bezigheid. De Nederlandse applicatie Kilometerregistratie powered by SCOPE is een nieuwe app die het proces eenvoudiger wil maken. Voordat je rijdt, druk je de Startknop in en aan het einde stop je weer. De informatie wordt vastgelegd en kan je exporteren naar een spreadsheet.
Downloaden: Kilometerregistratie powered by SCOPE (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

The-HitThe Hit – Singer-songwriters waren even het domein van de publieke omroep, maar daar brengt RTL 5 vanaf maandag 24 februari om 20.30 uur verandering in. Dan start het programma The Hit, een Idols-achtig programma gefocust op individuele liedjesschrijvers. De iPhone-app die bij het programma hoort is nu al uit en dat heeft een reden. Je kan van tevoren de liedjes van de eerste zes kandidaten beluisteren en stemmen wie door de jury gekozen zal worden voor de volgende ronde.
Downloaden: The Hit (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Mijn-Tele2-AppMijn Tele2 App – De officiële belstatus-app van Tele2 is vernieuwd voor de iPhone. Het vernieuwde ontwerp springt het meest in het oog. Dat is aangepast op iOS 7 en maakt nu gebruik van strakke en heldere kleuren. Maar het is niet het aspect van de update waar je als abonnee van Tele2 het meest aan hebt. MijnTele2 App voor iPhone werkt voortaan namelijk je dataverbruik direct bij. Zo hoef je geen uren te wachten voordat je ziet of je nog MB’s over hebt.
Downloaden: MijnTele2 App (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

WeatherbugWeatherbug – De geavanceerde weer-app Weatherbug was prettig om naar te kijken, maar toch ging de applicatie op de schop. De interface is nu geheel vernieuwd, met transparante knoppen en een nieuwe indeling. Leuker nog is de nieuwe functie van de ingebouwde bliksemdetector Spark. Zo heeft Spark voortaan een GPS-kaart waarop je real-time ziet waar en wanneer bliksemschichten precies insloegen. Je ziet waar de dichtstbijzijnde blikseminslag is en krijgt kleurcoderingen als gebieden om jou heen gevaarlijk zijn. Door die informatie, die op de minuut en meter nauwkeurig is, kun je bijvoorbeeld zien welke route je het best kunt nemen om je veilig te verplaatsen. Ook leuk: als je uitzoomt zie je blikseminslagen over de hele wereld.
Downloaden: Weatherbug (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Parkeren-met-MKB-BrandstofParkeren met MKB Brandstof – Niet parkeren in parkeergarages, maar op straat. Het kan voorlopig in veertig gemeentes met de nieuwe iPhone-app Parkeren met MKB Brandstof. De applicatie gaat de strijd aan met de populaire applicaties Parkmobile, Yellowbrick en Park-line. Dat doet het niet alleen met de nadruk op straatparkeren, maar ook op de manier waarop je parkeerkosten worden gefactureerd. De facturen zijn zo opgesteld, dat ze meteen bruikbaar zijn voor de Belastingdienst.
Downloaden: Parkeren met MKB Brandstof (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

WattpadWattpad — Er bestaan gelukkig ook bibliotheken waar je niet muisstil hoeft te zijn. Integendeel: bij Wattpad is het juist de bedoeling dat je met andere lezers van boeken en verhalen in discussie gaat. In de app vind je veel verhalen van amateurschrijvers, maar ook boeken uit rechtenvrije archieven. Vorig jaar schreven we voor het eerst over Wattpad; nu is de app geüpdatet met twee belangrijke nieuwe functies. Je hebt geen internetverbinding meer nodig om boeken te lezen en het is voortaan ook mogelijk om middenin de tekst van een boek of verhaal een reactie te plaatsen.
Downloaden: Wattpad (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Dagaanbiedingen.nlDagaanbiedingen.nl – Als er veel sites in een categorie zijn, kan je erop wachten totdat er een dienst is die erboven gaat staan en de verschillende sites indexeert. Dat is het geval bij Dagaanbiedingen.nl. De website indexeert de dagelijkse of anderzijds tijdelijke kortingen en acties van websites als iBood, 1DayFly, Groupon, Marktplaats en Speurders en zet ze allemaal onder elkaar. Dat bespaart je elke dag heel wat speurwerk.
Downloaden: Dagaanbiedingen.nl (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.