facebook

Facebook voor iOS laat je teksten en stickers op foto’s plakken

Facebook test nieuwe fotobewerkingsfuncties in de iPhone-app. Je kunt tekst, emoji en filters toepassen op een foto, voordat je uploadt.

facebookDe fotofuncties van Facebook gaan nog meer op Snapchat lijken. In de nieuwste versie van de iPhone-app wordt geëxperimenteerd met het plakken van tekst, emoji en stickers op foto’s. Je kunt tekst in elke kleur en in elke gewenste lettergrootte op de foto zetten.

Dat geldt ook voor emoji en verfraaiingen zoals baarden, snorren, slabbetjes, kroontjes en loopneuzen. Daarnaast kun je met veegbewegingen allerlei filters toepassen. Niet iedereen krijgt de nieuwe functies nu al te zien. Facebook test ze bij een beperkt aantal gebruikers en beslist daarna of het goed genoeg is voor iedereen.

Facebook heeft goed naar Snapchat gekeken

Overigens was het in de Facebook-app voor Android al mogelijk om foto’s te voorzien van foto’s en emoji, maar de filters zijn daar nog niet aanwezig. Ook kon je op iOS al stickers op foto’s plakken. Met de nieuwe functies krijg je meer mogelijkheden om saaie foto’s nog wat op te vrolijken. De functies zijn te vinden de foto-uploader.

facebook-iphone-photo-uploader

Dat de functies erg op die van Snapchat lijken, is natuurlijk niet zo gek. Als je ‘iets’ met foto’s wilt gaan doen, ligt het erg voor de hand om met swipe-bewegingen, fotofilters, teksten en emoji bezig te gaan. Wat wel interessant is, is dat Facebook eerder probeerde om met losse apps zoals Poke en Slingshot de concurrentie van Snapchat te verslaan. Dat is niet gelukt. Nu proberen ze het op een toegankelijke manier, met functies die te vinden zijn in een app die iedereen al gebruikt.

Als je een foto uploadt, zie je een verticale lijn op de foto’s, zodat je weet dat je er met de vinger overheen kunt vegen. De foto wordt dan automatisch aangepast met kleurcorrectie en effecten zoals sepia (vintage), helder (voorjaar), goud (zomer), oranje (herfst) of gedempte kleuren (winter). Met een toverstokje linksonder in het scherm open je de functies om foto’s te voorzien van tekst, tags, stickers en nog meer filters.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2015, 8:53
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.