Facebook stopt met apps Poke en Camera

Facebook heeft de apps Poke en Camera uit de App Store gehaald. Poke was bedoeld als alternatief voor Snapchat, maar werd nooit een succes.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

PokeFacebook stopt met de losse apps Poke en Camera. Beide apps zijn uit de App Store gehaald. Poke was bedoeld als alternatief voor Snapchat: je kon er een foto of berichtje mee sturen, die automatisch binnen bepaalde tijd werd verwijderd. Facebook Poke is geen succes geworden en bleef altijd in de schaduw van concurrent Snapchat. Wat Facebook Camera betreft: dit was een losse app waarmee je meerdere foto’s kon uploaden naar je Facebook-profiel. Inmiddels is deze app overbodig geworden, omdat je niet meer vastzit aan per stuk uploaden van foto’s. Facebook heeft tegen The Verge bevestigd dat de apps zijn verwijderd, maar heeft nog niet laten weten waarom.

Facebook PokeVoor Facebook zou Poke niet meer dan een ‘grapje’ zijn geweest, aldus Mark Zuckerberg, die regelmatig door de media werd herinnerd aan het mislukken van Poke. Maar toch liet het bedrijf de app meer dan een jaar in de App Store staan. Misschien was het ook wel een manier om te verhullen dat het eigenlijk een mislukt project was. Het project maakte duidelijk dat je ook als gigantisch sociaal netwerk niet zomaar een nieuwkomer uit de markt kunt drukken. Snapchat kwam eerder met het idee om zelfvernietigende berichten te maken en groeide uit tot de marktleider. Facebook aapte het idee na, maar kreeg geen voet aan de grond. Volgens de overlevering werd Poke in slechts twaalf dagen ontwikkeld, wat de bewering dat het slechts om een grapje gaat, iets geloofwaardiger maakt. Toch betekent het weghalen van deze twee apps niet dat Facebook helemaal stopt met het maken van losse apps, naast de gewone Facebook-app blijven de losse apps voor Facebook Paginabeheer, Facebook Messenger en nog een handvol andere apps bestaan.

Facebook’s paradepaardje, Facebook Paper, is het eerste product uit de nieuw opgerichte Creative Labs en het plan is dat er nog veel meer zullen volgen. Creative Labs bestaat uit een groepje met kleine teams die losstaande apps voor Facebook bouwen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:12
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.