Vimeo-app voor iPhone en iPad laadt video’s sneller

De Vimeo-app heeft een update gekregen met nieuw uiterlijk, sneller video's laden en een beter profielscherm.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

vimeo-app-ipadDe Vimeo-app voor iPhone en iPad heeft een update gekregen met een compleet nieuw uiterlijk en beter gestroomlijnde menu’s. De app is makkelijker te navigeren, ziet er opgeruimder uit en heeft meer knoppen die naadloos aansluiten op iOS 7. De video’s laden ook sneller, zodat je minder lang hoeft te wachten om te gaan afspelen. Het nieuwe homescreen maakt het makkelijker om snel toegang te krijgen tot alles wat belangrijk is: je eigen video’s, feed, likes en Later Kijken-lijst.

Als je op een video tikt kun je meteen beschrijving en metadata zien, de video delen, liken en reacties toevoegen. En alsof dat nog niet genoeg is hebben ze de profielen ook een stuk persoonlijker gemaakt, met meer info over de video’s die mensen leuk vinden, welke personen ze volgen en wie hen terugvolgen.

Vimeo is standaard aanwezig in iOS 7, zodat je snel een video vanuit andere apps op Vimeo kunt publiceren zonder steeds opnieuw je wachtwoord in te voeren. De Vimeo-app is dus eigenlijk niet nodig om te publiceren, maar alleen om alle andere dingen te doen: video’s kijken, reacties geven en contact onderhouden met vrienden. De video’s die je in de wachtlijst zet kun je ook offline bekijken, als je bijvoorbeeld in een trein of een vliegveld zit. Vimeo is misschien wat minder bekend dat Google’s YouTube, maar timmert toch behoorlijk aan de weg met eigen functies, zoals een betaalde Pro-dienst met 1 terabyte opslag. Interessant is trouwens om te zien wat Vimeo de komende tijd met Cameo gaat doen, de mobiele videobewerkingsapp die ze in maart van dit jaar overnamen.

Downloaden: Vimeo (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:12
Onderwerpen video, vimeo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.