Facebook login op de Apple TV.

Facebook-tool maakt inloggen en content delen op Apple TV makkelijker

Facebook gaat het inloggen op de Apple TV makkelijker en universeler maken. Dankzij de nieuwe ontwikkelingstool kun je straks eenvoudiger content op de Apple TV delen met je Facebook-vrienden.

Facebook iOSNu de Apple TV een eigen App Store heeft en ontwikkelaars vrijuit apps kunnen maken, is er steeds meer mogelijk op de Apple TV. Eén probleem was echter dat de Apple TV geen webview ondersteunt, wat het lastig maakt om zomaar in te kunnen loggen op social media. Facebook heeft nu aan een universele oplossing gewerkt en komt met een ontwikkelaarstool om het inloggen op Facebook makkelijker te maken. Hierdoor deel je eenvoudig Apple TV-content op Facebook.

Simpele login voor delen van content op Facebook

Het inloggen op Facebook op de nieuwe Apple TV werkt straks via een code die je in dient te voeren op een smartphone of computer, waardoor je je Facebook-account aan de app op de Apple TV koppelt. Hierdoor is het mogelijk om allerlei soorten content te delen, zoals links, foto’s en video’s. Of dit ook betekent dat Facebook aan een eigen app voor de Apple TV werkt, is nog even afwachten.

Facebook login op de Apple TV.

Op dit moment ondersteunt Rayman Adventures voor de Apple TV wel al het delen van screenshots via Facebook door de game eenmalig toestemming te geven tot je Facebook-account. De nieuwe ontwikkelaarstool (SDK) moet het echter een meer universele manier maken om dingen op de Apple TV met Facebook te delen. Vanaf vandaag is de zogenaamde Facebook SDK voor tvOS in beta, dus het kan nog wel even duren voordat de eerste apps verschijnen die er gebruik van maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2015, 8:36
Categorie Diensten
Onderwerpen apple tv, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.