iPhone-2018-oled-scherm

‘Apple wil in 2018 overstappen op OLED-schermen in de iPhone’

Apple zou plannen hebben om in 2018 over te stappen op OLED-schermen in de iPhone, maar er zijn nog wel wat technische problemen te overwinnen.

iPhone-2018-oled-schermApple zou plannen hebben om in 2018 over te stappen op OLED-schermen in de iPhone. Dat beweert de Japanse publicatie Nikkei. Apple zou toeleveranciers al hebben ingelicht over de plannen. LG Display is zich al aan het voorbereiden om de productie op termijn te kunnen opvoeren.

Eigenlijk was LG al bezig om een nieuwe fabriek in Korea op te tuigen ter waarde van 4,2 miljard dollar. Een verband met de plannen van Apple was nog niet gelegd. Nikkei denkt dat Samsung te hulp gaat schieten, omdat dit bedrijf de massaproductie van OLED-schermen al in de vingers heeft, terwijl LG waarschijnlijk moeite zal hebben om aan de grote vraag voor de iPhone te voldoen. Momenteel heeft Apple slechts één product met een OLED-scherm: de Apple Watch. LG is daarvan de enige toeleverancier.

Er is ook een mogelijkheid dat Apple straks toestellen met zowel OLED- als LCD-schermen gaat uitbrengen, maar dit zou niet de voorkeur hebben. Het zou tot gezeur onder klanten kunnen leiden, omdat zij voor alle exemplaren dezelfde kwaliteit verwachten. Eerder leidden (kleine) verschillen tussen de A9-processoren in de iPhone 6s al tot bezorgdheid onder klanten of ze wel de ‘juiste’ processor in hun toestel hadden.

De overstap naar OLED brengt een aantal voordelen met zich mee. De schermen zijn flexibel en kunnen dunner worden uitgevoerd. Ook zijn ze energiezuiniger en kunnen ze zwarte kleuren met een diepere kleur zwart tonen dan bij LCD het geval is. Volgens analist Ming-Chi Kuo gaat Apple de OLED-schermen helemaal niet in 2018 invoeren, maar moeten we wachten tot 2019. Hij baseert zich daarbij op investeringen in de LCD-productie die bij toeleverancier Foxconn zijn gedaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2015, 23:40
Categorie Geruchten
Onderwerpen oled, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.