Facebook SDK 3.0 beta uitgebracht, met functies voor iOS 6

Facebook heeft de SDK 3.0 for iOS uitgebracht, een ontwikkelkit om Facebook te integreren in iPhone- en iPad-apps. De ondersteuning voor iOS 6 is de grootste vernieuwing.

facebook ios6Facebook heeft vandaag een betaversie uitgebracht van de SDK 3.0 voor iOS. Het is de grootste update ooit en bevat functies om Facebook-integratie mogelijk te maken in iOS 6. De ontwikkelkit biedt ook verbeterde ondersteuning van Facebook API’s. Maar het meest zullen ontwikkelaars uitkijken naar de iOS 6-integratie. Zodra iOS 6 dit najaar uitkomt kunnen ontwikkelaars ervan profiteren. Ze kunnen hun apps naadloos koppelen met allerlei Facebook-diensten, zoals het inloggen met een Facebook-account of het plaatsen van berichtjes. Door ‘Login with Facebook’ in te schakelen kunnen ontwikkelaars ervoor zorgen dat ook bij gebruikers met iOS 4.x en iOS 5.x de samenwerking tussen apps en Facebook probleemloos verloopt.

Gelijktijdig met de nieuwe betaversie van de SDK heeft Facebook een nieuwe website voor ontwikkelaars geopend. Daar vind je informatie over de tools en andere hulpmiddelen die je als ontwikkelaar tot je beschikking hebt. Je leert er ook hoe je sociale applicaties voor iOS kunt maken, waarbij uiteraard vooral aandacht wordt besteedt aan de integratie met Facebook. Er is een ‘Getting Started’-gids, een hoop documentatie en nog wat voorbeeldcode om te leren hoe je een applicatie maakt en verder uitbouwt.

facebook sdk for iOS

In iOS 6 is gezorgd voor vergaande integratie met Facebook. Door eenmalig via de Instellingen-app je Facebook-gegevens in te vullen kun je vanuit andere apps moeiteloos gegevens doorplaatsen naar Facebook of informatie van Facebook inlezen. iOS 6 wordt momenteel getest door ontwikkelaars en komt in het najaar van 2012 voor iedereen beschikbaar.

Meer info: Facebook SDK for iOS

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2012, 22:35
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, ios 6, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.