Veel klachten over Facebook 8.0 voor iOS, Facebook weet van niets

Gebruikers kampen na Facebook 8.0 voor iOS met verschillende stabiliteitsproblemen. Facebook zegt van niets te weten.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

facebook duimFacebook brengt de laatste tijd in een rap tempo nieuwe updates uit voor de Facebook-app voor iPhone en iPad. Maar steeds vaker blijken updates juist problemen te veroorzaken in plaats van op te lossen. Recent speelde dit ook nog onder Instagram-gebruikers, die na een update te maken kregen met onverwachte vastlopers. Sinds de Facebook-update van vorige week klagen gebruikers opnieuw over allerlei problemen, variërend van traag reageren, vastlopers en crashes, zo blijkt onder meer uit een groeiend aantal negatieve recensies in de App Store. In enkele gevallen is de Facebook-app helemaal niet meer te gebruiken. Er is voorlopig weinig aan te doen en Facebook zegt zelf van niets te weten.

Tipgever Bilal Arbaj is een van de gebruikers die sinds de laatste update met problemen kampt. In zijn geval sluit de app na zo’n 20 seconden uit zichzelf af of loopt helemaal vast. “Ik kan nu al drie dagen mijn Facebook-app niet meer gebruiken”, schrijft hij ons. Inmiddels tientallen recensies in de App Store beschrijven soortgelijke problemen. Saillant detail is dat Facebook juist beloofde dat de update een ‘hogere betrouwbaarheid en snelheid’ zou bieden. “Hij zou sneller opstarten, nou vergeet het maar, duurt nóg langer”, schrijft gebruiker €rik al op 18 maart in een recensie in de App Store. “Helaas niet meer fatsoenlijk te gebruiken. Crasht iedere keer opnieuw”, aldus gebruiker ‘ÜberRookie’.

Wat kan ik er tegen doen?

Niet veel, lijkt het. Volgens tipgever Bilal haalt een herinstallatie van de app weinig uit. Ook verschillende gebruikers in de App Store melden dat deze oplossing helaas geen soelaas biedt. Een andere suggestie die wordt gegeven is om de app te verwijderen en vervolgens ook Facebook van je iDevice (via Instellingen > Facebook) te verwijderen. Daarna kun je Facebook opnieuw installeren. Maar het is nog niet duidelijk of deze methode bij iedereen werkt. Het lijkt er dus op dat we een nieuwe update van de Facebook-app moeten afwachten in de hoop dat die de problemen verhelpt. We hebben Facebook om een reactie gevraagd, maar die laat ons via het Nederlandse PR-bureau weten dat de problemen “volledig onbekend” zijn bij het sociale netwerk. Op vervolgvragen hebben we helaas geen reactie meer gehad.

Waar zijn mijn recente berichten?

Meest recent optie in FacebookRecent is Facebook gestart met de uitrol van een enigszins gewijzigd ontwerp voor de app waarin een grotere zoekbalk en versimpeld nieuwsoverzicht centraal staan. Ook dit leidt bij gebruikers tot de nodige verwarring. Een veelgenoemd probleem is het ‘verdwijnen’ van de functie om de meest recente berichten in je nieuwsoverzicht te tonen. “De sorteren op nieuwste berichten optie is verdwenen”, schrijft Facebook-gebruiker Catastr0phe201478 in een recensie. En hij is niet de enige.

De optie is echter niet verdwenen, maar verplaatst, al is het wisselen nu wel enigszins omslachtig. Voorheen kon je meteen vanuit het nieuwsoverzicht wisselen tussen verschillende feeds. Die optie bevindt zich nu in het menu. Ongeveer halverwege dit menu is een extra categorie ‘Feeds’ toegevoegd waar je kunt wisselen. Met de optie Meest recent kun je de meest recente berichten weer in je nieuwsoverzicht weergeven.

Wij zijn benieuwd: ervaar jij ook problemen sinds de laatste update van Facebook voor iOS?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:37
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.