Apple werkt aan emoji’s met verschillende huidskleuren voor iOS

Apple werkt aan multiculturele emoji. De emoticons krijgen diverse huidskleuren. Op het moment is een overgroot merendeel blank.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Emoji iOS 7Apple werkt aan nieuwe, multiculturele emoji’s voor iOS. Dit heeft Apple tegenover MTV Act bekendgemaakt. De aangepaste emoticons gaan beter gebruik maken van meerdere huidskleuren – op het moment zijn veel emoji’s blank. Om de verandering te maken werkt Apple nauw samen met de Unicode Consortium, de organisatie die de emoji-iconen levert voor iOS en andere mobiele platformen.

MTV Act nam contact op met Apple nadat zanger en acteur Tahj Mowry baalde dat er geen emoji’s met zwarte huidskleur zijn. In 2012 maakte Miley Cyrus ook bezwaar. De klachten werden aangekaart bij Apple, waarna topvrouw en woordvoerder Katie Cotton reageerde:

Tim stuurde jullie e-mail naar mij door. We zijn het met jullie eens. Onze emoji-karakters zijn gebaseerd op de Unicode-standaard, die vereist is om ze op ieder platform goed te laten zien. Er moet meer diversiteit zijn in de emoji-karakterset, en we werken op het moment nauw samen met het Unicode Consortium en proberen deze standaard te vernieuwen.

Veel van de bestaande emoji’s zijn kaal en felgeel – en gebruiken daarmee geen realistische huidskleur. Daarnaast zijn er echter emoticons van poppetjes en handgebaren die bijna allemaal blank zijn. Er zijn twee afwijkende emoji van Aziatische en donker gekleurde personen, maar deze baseren zich op stereotypes.

De bestaande emoji’s zijn in iOS wel eens eerder uitgebreid. In iOS 6 introduceerde Apple veel nieuwe iconen, waaronder afbeeldingen van homoseksuele stelletjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2014, 9:41
Categorie iOS
Onderwerp emoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.