Facebook Paginabeheer voor iPhone laat berichten bewerken

Met de vernieuwde Facebook Paginabeheer voor iPhone kun je nu ook berichten bewerken en krijg je meer inzicht in statistieken.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Facebook Paginabeheer 4.0Facebook heeft maandagavond de losse app Facebook Paginabeheer voor iPhone volledig vernieuwd. Met de app kun je Facebook-pagina’s van jezelf of pagina’s waarvan je beheerder bent, vanaf je iPhone of iPad eenvoudig beheren. In versie 4.0 is de app een geheel nieuw uiterlijk aangemeten, wat meer in lijn ligt met de stijl waarin de gewone Facebook-app is uitgevoerd. Ook krijg je meer inzicht in statistieken en is het bewerken van berichten voortaan mogelijk. Hoewel de app ook voor de iPad geschikt is, vinden we de vernieuwingen vooralsnog alleen in de iPhone-app terug.

De verschillende functies voor paginabeheerders vind je in de nieuwe app niet meer in een hamburgermenu, maar worden nu onderin de app weergegeven om snel te kunnen wisselen tussen je posts, activiteiten en statistieken. Met de opstelknop in het midden moet je sneller een nieuwe post op je pagina kunnen plaatsen. Met deze knop heb je voortaan meteen toegang tot de functie, die je vooraf laat kiezen wat je wilt delen: tekst, een foto, video of evenement. Als je met meerdere mensen dezelfde Facebook-pagina beheert, moet je in de vernieuwde app ook kunnen zien wie een bericht of reactie geplaatst heeft. Daarnaast is het mogelijk om berichten vanuit de app te bewerken en direct op een reactie te kunnen reageren.

Facebook Paginabeheer - meer inzichtFacebook Paginabeheer - eenvoudiger publiceren

Speciale aandacht gaat er in de vernieuwde app uit naar het eenvoudiger bekijken van activiteiten en statistieken. Het menu onderin biedt niet alleen sneller toegang tot deze onderdelen, maar Facebook heeft deze ook een stuk overzichtelijker gemaakt. Op de activiteitenpagina zie je nu meteen welke meldingen ongelezen zijn en hoeveel nieuwe vind-ik-leuks je pagina heeft gekregen. Op deze pagina zie je verder meteen hoe je pagina zich in een week tijd heeft ontwikkeld dankzij het aantal nieuwe vind-ik-leuks en het bereik van je berichten. Voor uitgebreidere statistieken kun je vervolgens terecht op de pagina voor statistieken. Die is weliswaar nog niet zo compleet als op de desktop, maar biedt wel meer inzicht dan voorheen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 14:07
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.