Facebook zet sportuitslagen en verjaardagen in notificatie-tabblad

De Facebook-app laat voortaan verjaardagen, weerbericht, films in de buurt, restaurants en andere nuttige info zien op het notificatie-tabblad.

Facebook heeft weer iets nieuws. Het sociale netwerk zet voortaan sportuitslagen, verjaardagen en meer in het tabblad met notificaties. Zo mis je nooit meer een belangrijk moment.


Facebook sportuitslagen verjaardagen

Als Facebook-gebruiker ken je het notificatie-tabblad in de app. Je ziet daarin bijvoorbeeld of iemand een privébericht via Messenger naar jou gestuurd heeft. Vanaf nu is er veel meer te beleven op dit tabblad: je kunt bijvoorbeeld de uitslag van een sportevenement of een verjaardag in het notificatie-tabblad laten tonen. Ook kan Facebook met notificaties waarschuwen of je favoriete tv-programma begint. Op basis van locatie kan Facebook verder nog weersvoorspellingen, leuke restaurants in de buurt of films tonen, die in lokale bioscopen te zien zijn. Daarbij wordt gekeken naar de pagina’s en onderwerpen die je leuk vindt. Ook krijg je mijlpalen van jezelf en vrienden te zien, bijvoorbeeld als iemand een huwelijk, geboorte of andere gebeurtenis meemaakt. De 5 meest recente notificaties komen in beeld.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

De nieuwe functies in het notificaties-tabblad worden gefaseerd beschikbaar gesteld, dus het kan wel even duren voordat je de nieuwe info te zien krijgt. Je moet daarvoor in de instelling en van de app zijn en aangeven dat je je locatie met Facebook wil delen. Dat is tegelijk een mooie manier voor Facebook om mensen over te halen om nog meer informatie te delen.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.