iPad Pro Siliconenhoes

Apple wil iPad Smart Cover nog veel slimmer maken

Een Apple-patent omschrijft een Smart Cover die veel meer kan dan alleen je iPad beschermen. Een scherm, extra knoppen en een heel eigen touchscreen is volgens Apple mogelijk in een toekomstige versie van de Smart Cover.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

iPad Pro SiliconenhoesAl sinds 2011 heeft Apple beschermhoezen voor de iPad in het assortiment. De Smart Cover beschermt de voorkant van je iPad en zit met magneten vast. In de loop der jaren is de Smart Cover niet veel slimmer geworden, maar een patent van Apple omschrijft wat ideeën waarmee de Smart Cover veel meer kan dan alleen je iPad beschermen.

Smart Cover voor de iPad wordt slimmer

In het patent worden heel veel nieuwe functies aan de Smart Cover toegeschreven. Het patent stamt al uit 2012, maar is vandaag openbaar geworden. Allereerst is te zien dat de Smart Cover op een speciale manier verbonden is, namelijk via verschillende connectoren. Toentertijd was deze aansluiting nieuw, maar inmiddels wordt deze gebruikt op de iPad Pro onder de naam Smart Connector.

In het patent is in ieder geval te zien dat de Smart Cover een eigen scherm krijgt. In verschillende afbeeldingen is zowel een scherm aan de binnenkant als aan de buitenkant van de Smart Cover zichtbaar. Het scherm aan de binnenkant kan bijvoorbeeld een extra rij icoontjes laten zien, maar Apple omschrijft ook heuse zonnepanelen.

Smart Cover voor de iPad met zonnepanelen en extra scherm.

Als je de Smart Cover oprolt is er zelfs nog meer mogelijk. Een opgerolde Smart Cover kennen we inmiddels wel, maar in dit nieuwe model verschijnen er extra knoppen op de opgerolde cover. Deze kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld muziek te pauzeren of af te spelen. Hier kan ook weer allerlei informatie weergegeven worden, zoals het huidige nummer dat afgespeeld wordt. Als je de Smart Cover vervolgens weer dichtvouwt, moet het mogelijk zijn om notities en herinneringen te bekijken, zonder dat je je iPad open hoeft te klappen.

Opgerolde Smart Cover voor iPad met knoppen bediening aan de achterkant.

Maar Apple is nog veel meer van plan met de Smart Cover. Een deel van de cover zou volgens het patent bestaan uit een touchscreen, zodat je hier zelf op kunt tekenen en notities maken. Het extra touchscreen zou volgens Apple veel verschillende functies kunnen hebben, zoals voor het mixen van muziek of het monteren van video’s.

Smart Cover met touchscreen om te tekenen op de iPad.

Een aantal van de genoemde functies is inmiddels al werkelijkheid geworden. Het patent omschrijft namelijk ook een soort flap van de Smart Cover die dienst doet als input-methode zoals een toetsenbord. Inmiddels ligt de iPad Pro in twee formaten in de schappen en is er ook het Smart Keyboard, een accessoire die precies doet wat in het patent omschreven wordt. Alleen het touchscreens-gedeelte ontbreekt in het uiteindelijke Smart Keyboard.

Overigens zijn er in het verleden al meerdere patenten die betrekking hebben op de Smart Cover ingediend. In 2014 schreven we al over een Smart Cover die notificaties wil laten zien. Ook schreven we in maart 2014 al over een Smart Cover met ingebouwd toetsenbord en uiteindelijk bleek dat dus de Smart Keyboard van de iPad Pro te zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2016, 18:13
Categorie iDevices
Onderwerpen cover, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.