Facebook Messenger beklimt App Store-hitlijsten na opdringen app

Facebook Messenger heeft de App Store-hitlijsten beklommen, nadat Facebook-gebruikers werd verplicht de app te downloaden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

facebook-messenger-iphoneFacebook Messenger is afgelopen maand een stuk populairder geworden, zo blijkt uit statistieken van onderzoeksbureau Distimo. De app staat op de vijfde plaats in de lijst van meest gedownloade gratis applicaties in de App Store voor de maand december. Facebook Messenger is hiermee de populairste berichten-app van die maand. De app staat ook slechts één positie lager dan de algemene Facebook-app. De groei in downloads kan wel eens te maken hebben met het verplicht stellen van de app voor gebruikers die Facebook’s berichtenfunctie gebruiken.

De populariteit van Facebook Messenger wordt bevestigd door App Annie. Volgens data van dit onderzoeksbureau was de app sinds september een stuk minder populair, maar was er in december een forse groei in downloads. De app heeft nu al een maand de hoogste positie in de App Store-hitlijsten, al zakte hij een paar dagen een klein beetje weg rond eind december.

App Annie Facebook Messenger

Facebook introduceerde in november een grote update met een compleet vernieuwd ontwerp voor iOS 7. De grote groei in populariteit vond echter pas plaats toen steeds meer gebruikers van de gewone Facebook-app werden verplicht om Facebook Messenger te installeren. Het berichten-tabblad van de app werd door Facebook geleidelijk vervangen met een downloadpagina voor de applicatie, waardoor je niet meer zonder de app privéberichten kon versturen.

Bovenaan de hitlijsten van de App Store stond afgelopen maand 12 Dagen Cadeaus, Apple’s app waarmee gratis apps, e-books en andere digitale presentjes werden weggegeven. Angry Birds Go en YouTube stonden op de tweede en derde plek.

  1. 12 Dagen Cadeaus (gratis, universeel, iOS 7.0+)
  2. Angry Birds Go! (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)
  3. YouTube (gratis, universeel, iOS 6.0+)
  4. Facebook (gratis, universeel, iOS 6.0+)
  5. Facebook Messenger (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

In de betaalde App Store-hitlijsten was Minecraft de populairste app, gevolgd door Cut the Rope 2, Grand Theft Auto: San Andreas, Heads Up! en Infinity Blade III. Allemaal games, maar uit eerdere data van Distimo viel al af te leiden dat spelletjes in de App Store zeer populair zijn. Drieëndertig procent van alle gedownloade apps is een game.

Downloaden: Facebook (gratis, universeel, iOS 6.0+)
Downloaden: Facebook Messenger (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

The Next Web

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:01
Onderwerpen distimo, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.