Facebook Local Market

Facebook werkt aan Local Market om spullen te verhandelen

Facebook is bezig met het testen van een lokale Marktplaats-achtige dienst, met de naam Local Market. Daarmee kun je nieuwe en tweedehands spullen verhandelen.

Facebook werkt aan een functie waarmee je lokale producten kunt verhandelen. In de iPhone-app was de Local Market korte tijd zichtbaar bij een aantal gebruikers. Facebook kan dit op afstand doen, zonder dat je een update van de app hoeft te installeren. Nieuwe functies worden daarbij eerst bij een kleine groep gebruikers getest, voordat ze wereldwijd worden uitgerold. De Local Market wekt de indruk dat Facebook een soort Marktplaats binnen de app wil creëren. Spullen die je wilt verkopen kun je voorzien van een foto, prijs en adresgegevens.

Facebook Local Market

Marktplaats-achtige dienst binnen Facebook

In de app was zichtbaar dat je je kunt abonneren op allerlei categorieën, zoals ‘Gratis af te halen’. Personen die de Local Market al te zien kregen werden boos, omdat de knop voor de Messenger-app was vervangen door een Local Market-knop, waardoor ze vanuit de app niet meer direct naar hun chatberichten konden gaan.

Op Facebook was het al langer mogelijk om spullen te verhandelen via allerlei groepen. Local Market moet meer structuur in dat aanbod brengen, waarbij je bijvoorbeeld auto’s, huishoudelijke apparatuur, meubels, kleding, kinderspullen, boeken en andere items makkelijk kunt verhandelen. In Local Market waren aparte secties voor kopen en verkopen te zien, plus een zoekmogelijkheid om op basis van trefwoord door het aanbod te spitten. Door een collectie te maken kun je zelf aangeven wat je interessant vindt, zoals ‘Top Cars’, ‘Dress for Less’ en ‘Men’s clothes’.

Facebook Local Market korte tijd te zien

Wanneer iemand probeerde in een lokale handelsgroep op Facebook een bericht te posten, kwam er ook een optie in beeld om voor Local Market te kiezen. Je kon daarbij berichten doorplaatsen naar Local Market. Omdat Facebook gebruik maakte van lokale handelsgroepen in een bepaalde regio, bevatte de Local Market al duizenden items.

Enkele uren later verdween de optie weer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2015, 10:55
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, marktplaats

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.