Vernieuwingen in iOS 9 op iPhone en iPad.

Teruggaan naar iOS 9.0.2 niet meer mogelijk

Je kunt vanaf vandaag niet meer downgraden naar een eerdere versie van iOS dan iOS 9.1. Apple is gestopt met het signeren van iOS 9.0.2.

Zit je op iOS 9.1 en ben je eigenlijk niet tevreden over deze release, dan zit er niets anders op dan wachten totdat iOS 9.2 voor het grote publiek verschijnt. Je kunt vanaf vandaag namelijk niet meer downgraden naar iOS 9.0.2. Apple is gestopt met het signeren van deze versie.

Mail-app op de iPad Pro met iOS 9.
iOS 9.0.2 loste enkele problemen op die betrekking hadden op iMessage, de iCloud-reservekopie en instellingen voor mobiel internet. De update verscheen op 30 september 2015 voor alle toestellen die iOS 9 ondersteunen. Zo’n drie weken later bracht Apple iOS 9.1 uit, op 21 oktober. Deze update bracht meer nieuwe functies, zoals meer dan 150 nieuwe emoji en aanpassingen voor de nieuwe Apple TV en iPad Pro. iOS 9.1 lost ook weer enkele problemen op, waardoor je met iOS 9.1 eigenlijk beter af bent. Deze versie is op dit moment de enige publieke versie die nog door Apple gesigneerd wordt. iOS 9.1 is echter nog niet te jailbreaken, waardoor mensen die daar gebruik van maken beter kunnen blijven zitten op iOS 9.0.2. Eerder was downgraden naar iOS 9.0 en iOS 8.4.1 al niet meer mogelijk.

https://www.iculture.nl/downgrade-ios-8-4-1-ios-9-niet-meer-mogelijk/

Binnenkort iOS 9.2
Zit je op dit moment nog op een oudere versie van iOS, dan kun je overstappen naar iOS 9.1 of wachten totdat Apple iOS 9.2 publiekelijk beschikbaar stelt. Gisteren bracht Apple nog de publieke beta van iOS 9.2 uit met daarin verbeteringen in de Safari View Controller en Muziek-app. Wil je deze publieke beta alvast testen, meld je dan aan via Apple’s Beta Software Program.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2015, 10:20
Categorie iOS
Onderwerpen downgrade, ios 9, ios 9.1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.