iPad-Pro-Apple-Pencil

Photoshop Fix en Mix zijn klaar voor de iPad Pro en Apple Pencil

Adobe Photoshop Fix en Photoshop Mix ondersteunen vanaf nu de iPad Pro, Apple Pencil en iOS 9 multitasking. Met de update zijn de apps klaar voor de komst van Apple's nieuwe tablet in november.

iPad-Pro-Apple-Pencil

Adobe is goed voorbereid op de komst van de Apple Pencil en iPad Pro, nu zowel Adobe Photoshop Fix als Adobe Photoshop Mix de twee nieuwe Apple-producten al ondersteunen. De twee updates voegen daarnaast Split View-multitasking toe.

Photoshop Fix is de standaard Photoshop-app voor iOS, terwijl Photoshop Mix (zoals de naam al doet vermoeden) meer gericht is op het combineren van verschillende afbeeldingen. Beide apps zijn gratis te gebruiken.

‘Basis’ Apple Pencil ondersteuning
De updatebeschrijving van Photoshop Fix en Mix zijn identiek aan elkaar. Ze ondersteunen nu het bewerken van grotere afbeeldingen. Dit komt natuurlijk goed van pas als de iPad Pro beschikbaar is, evenals Apple’s tekenpennetje: de Apple Pencil. Opvallend hierbij is dat de updatebeschrijving stelt dat het om ‘basic pencil support gaat’. Het is dus de vraag of Photoshop op de iPad alle mogelijkheden van de Pencil benut.

Met iOS 9 Split View-multitasking kun je een andere app openen terwijl je een afbeelding aan het bewerken bent. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je de originele afbeelding wilt bekijken terwijl je subtiele bewerkingen aanbrengt in Photoshop Fix.

De iPad Pro moet begin november in de winkels liggen. Dit model kost in Nederland in België 919 euro voor het instapmodel met 32GB opslag en Wi-Fi. Als je meer wilt weten over de iPad Pro, kun je terecht bij ons uitgebreide dossier over de grote tablet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2015, 12:15
Categorie Apps
Onderwerpen ipad pro, photoshop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.