Snapchat met een hondenfilter.

Snapchat voegt een verborgen hondenfilter toe aan de app

Snapchat heeft een verborgen filter toegevoegd waarmee je met z'n tweeën als hond op de foto kunt.

Op Snapchat kun je al gebruik maken van allerlei filters, en dankzij Kim Kardashian is daar nu een nieuwe aan toegevoegd. Zij vroeg een week geleden om een nieuw hondenfilter, “bijvoorbeeld een Dalmatiër of een Chihuahua”. Snapchat luisterde en voegde exact dat filter toe, genaamd ‘double-dog’.

snapchat-hond-filter-twee

Snapchat jezelf als hond

Een hondenfilter bestond al, waardoor veel gebruikers in eerste instantie dachten dat double dog een fout was. De oren van de dalmatiër en de originele hondenoren zaten soms op één persoon, in plaats van op twee verschillende personen. Maar al snel bleek dat het om een geheim filter gaat in de laatste update van Snapchat.

Zo werkt het
Het hondenfilter is op vrijwel dezelfde manier te gebruiken als het originele hondenfilter. Je zet de camera aan de voorkant van je toestel aan, drukt op het scherm tot je gezicht herkend wordt door de applicatie en zoekt bij de lenzen naar het hondengezicht. Zorg nu voor een tweede persoon om de foto mee te maken en je bent klaar voor je eerste hondenfoto! Let er wel op dat beide gezichten herkend worden om de Dalmatiër-oren en -neus op de juiste plaats te krijgen. Daar zijn mogelijk meerdere pogingen voor nodig voordat het vanzelf gaat.

Foto van Snapchat met hondenfilter.

Maar de double dog kan ook op één persoon gebruikt worden, al is dat eigenlijk een fout in de app. Beweeg je bijvoorbeeld veel voor de camera, dan kan het zijn dat je gezicht niet goed herkend wordt.

Werkt de double dog helemaal niet, dan kun je ook even een stap terug nemen en jezelf en de andere persoon even opnieuw voor de camera positioneren. Werkt dat ook niet, dan kun je nog een selfiestick proberen om toch gebruik te maken van het filter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2016, 15:11
Categorie Apps
Onderwerpen hond, snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.