Facebook voor iOS laat je makkelijk berichten van vrienden blokkeren

Facebook laat je makkelijk vrienden in je tijdlijn blokkeren met een nieuwe knop naast berichten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Facebook iPhone iOS 7 aangepast en meerDe Facebook iOS-app geeft je na een update meer controle over je nieuwsfeed. Met een nieuwe knop bij ieder bericht kun je voortaan makkelijk aangeven of je een update in je tijdlijn wil bekijken. Met deze optie kun je er ook gelijk voor kiezen om alle notificaties van één gebruiker voortaan te verstoppen. Door de knop zo makkelijk bereikbaar te maken, is het opeens wel heel simpel om een vriend die je stoort voortaan te negeren.

De Facebook-update maakt het ook mogelijk om op de iPhone al je geüploade video’s in één album te bekijken.

De nieuwe filteroptie is toegankelijk via het pijlicoontje rechtsboven bij ieder bericht. Door te tappen vraagt Facebook of je dat ene bericht uit je tijdlijn wil halen, of dat alle berichten van deze ene persoon gemeden moeten worden. Deze mogelijkheid is niet nieuw voor Facebook: op de website kun je er al langer voor kiezen om een vriend niet meer in je nieuwsfeed mee te nemen met dezelfde knop naast een bericht.

Je verwijdert geen Facebook-vrienden met de nieuwe optie. Hoewel de berichten van de betreffende persoon niet langer worden getoond, blijf je nog steeds vrienden op het netwerk. Jullie hebben daarom nog steeds toegang tot elkaars persoonlijke informatie die wordt gedeeld met vrienden.

Eerder vandaag bleek Facebook het nog goed te doen in Nederland: de app groeide samen met Instagram, Tinder en Snapchat flink in 2013.

Downloaden: Facebook (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:34
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.