facebook app reclame

Facebook gebruikt nieuwe locatiefuncties in iOS 8

Facebook gebruikt in iOS 8 nieuwe locatiefuncties, om te bepalen wanneer de app je in de gaten mag houden. Dit geeft meer grip op privacy.

facebook app reclameFacebook bracht gisteravond net als veel andere ontwikkelaars een iOS 8-update uit. Deze app-update biedt vooral een aantal technische verbeteringen, maar verandert ook hoe de app voortaan locatiedata verzamelt. Je kunt nu kiezen wanneer Facebook je locatie in de gaten mag houden: altijd, bij gebruik van de app of nooit.

Met de update maakt Facebook gebruik van de nieuwe iOS 8-locatiefuncties. Hier hebben we eerder al over geschreven: je kunt aangeven wanneer apps je locatie mogen gebruiken, zodat ze je bijvoorbeeld niet langer op de achtergrond tracken. Apps moeten alleen wel worden bijgewerkt voor iOS 8 voordat je kunt kiezen tussen de meerdere mogelijkheden.

Facebook iOS 8 locatieHad je Facebook voor iOS 8 al geïnstalleerd en gebruikte de app locatievoorzieningen, dan staat de optie automatisch op ‘Altijd’. Facebook kan hierdoor je locatie zien als de app in de achtergrond draait. Wil je dat Facebook alleen je locatie ziet terwijl je de app gebruikt? Dat kun je instellen bij Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Facebook.

De optie Altijd klinkt volgens Facebook wat extreem. Het sociale netwerk drukt ons daarom op het hart dat er met de update niet meer alternatieve gebruikersgegevens worden verzameld dan normaal. Kies je ervoor om Facebook continu je locatie te laten tracken, dan functioneert de app als vanouds. Kies je voor Bij gebruik van de app, dan perk je Facebook’s toegang tot je locatie in. Facebook gebruikt de gps-locatie van een iDevice “om mensen te helpen bij het zoeken naar plaatsen, contact maken met vrienden en nog veel meer”.

Opstartproblemen iOS 8

Facebook iOS 8 leeg schermWe hebben een aantal klachten ontvangen van iCulture-lezers, die een leeg scherm te zien krijgen bij het opstarten van Facebook in iOS 8. We kregen dit scherm zelf ook even te zien, maar na een paar seconden wachten startte de app bij ons zoals verwacht. Bij latere pogingen functioneerde Facebook als vanouds. Waarschijnlijk heeft de app de eerste keer even nodig om zichzelf klaar te maken voor iOS 8. Nog een mogelijkheid is dat de app wachtte op een reactie van Facebook’s servers, die gisteren door het grote aantal nieuwe iOS 8-gebruikers overbelast raakten. Dat heeft echter wel nare gevolgen voor Facebook in de App Store: op het moment van schrijven heeft de huidige versie een gemiddelde waardering van anderhalve ster. Werkt de Facebook-app bij jou nog steeds niet? Dan horen we het graag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2014, 12:25
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.