Minder animo voor iOS 8 dan voor iOS 7

Gebruikers installeren iOS 8 minder snel dan iOS 7 en voorgaande grote iOS-updates, blijkt uit cijfers van Fiksu.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Hoe snel installeren mensen de update naar iOS 8? Als je de reacties op iCulture bekijkt, lijkt het alsof iedereen meteen de update wil hebben. Maar er zijn natuurlijk ook een hoop mensen die het wat rustiger aan doen. Omdat ze een iPhone 4S hebben en nog even willen wachten of gewoon minder fanatiek met hun iPhone bezig zijn. Fisku houdt een grafiek bij van het aantal iOS 8-installaties en vergeleek dat met iOS 5, iOS 6 en iOS 7.

De data wordt verzameld via miljoenen iOS-apparaten waar apps op staan die Fiksu-technologie gebruiken. Elk uur wordt de grafiek bijgewerkt en nu het inmiddels meer dan 15 uur geleden is dat iOS 8 beschikbaar kwam, krijgen we een goed beeld hoe snel mensen bezig gaan. Aanvankelijk liep iOS 8 lange tijd gelijk met iOS 6, maar daarna nam het af.

ios 8 installaties vergeleken

Uit de grafiek blijkt duidelijk dat mensen het meest benieuwd waren naar iOS 7: die iOS-versie loopt enorm voor op alle andere grote updates die de afgelopen jaren zijn geweest. Bij iOS 8 lijkt het nu al wat af te vlakken; misschien heeft dat te maken met het feit dat er best wat problemen optreden bij de update. Op de website van Fiksu zijn nog meer interessante grafiekjes te vinden.

Ook Mixpanel maakte grafieken van de adoptie van iOS 8. Volgens dit bedrijf was iOS 8 op donderdagochtend al geïnstalleerd door 12 procent van alle iOS-gebruikers. Vorig jaar lag dat percentage rond dezelfde tijd al op 28 procent. Het lijkt er een beetje op de consumenten vorig jaar vooral benieuwd waren naar het nieuwe uiterlijk iOS 7, terwijl de vele wijzigingen in iOS 8 vooral ontwikkelaars kunnen bekoren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2014, 16:14
Categorie iOS
Onderwerp ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.