Facebook probeert ‘sociale kaarten’, laat nu offline berichten schrijven

Facebook introduceert Facebook-kaarten aan een select publiek. Schrijf je een bericht over een restaurant, dan zie je wie daar ook at.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Facebook kaarten iPhoneFacebook is begonnen met het testen van kaarten in haar iPhone-app. Dat meldt The Verge. In de applicatie krijgen sommige gebruikers nu extra informatie te zien, gepresenteerd in ‘sociale kaarten’. Als je een statusupdate plaatst waarin je meldt dat je in een restaurant zit, zie je vrienden die er eerder zijn geweest. Ook wanneer je een vriend, liedje, televisieprogramma of film aanhaalt in een bericht, kan Facebook daarna een pagina met kaarten voorschotelen met meer informatie. Facebook hoopt zo meer interactiviteit tussen gebruikers uitlokken. Update onderaan: De Facebook-app heeft een update gekregen naar versie 10.0, waardoor je offline berichten kan schrijven.

Facebook gebruikt in de test verschillende kleuren om onderscheid te maken tussen de categorieën. Verjaardagen hebben een blauwe rand, informatie over een plaats is rood. Foto’s van je vrienden krijgen ook een plek op de pagina met kaarten: nu met een geel kader er omheen.

De kaartpagina moet zoveel mogelijk zijn afgestemd op je eigen bericht. Kijk je Game of Thrones, dan zie je berichten van vrienden die er ook berichten over hebben geschreven. Maak je foto’s van je vakantieadres, dan zie je al het goed is foto’s van vrienden die eerder foto’s plaatsen van die bestemming.

Facebook kaarten iPhone

De kaarten bieden wellicht een goede mogelijkheid om je reclame voor te schotelen die past bij jouw bericht. Daar is in de proefperiode nog geen sprake van. Het lijkt erop dat Facebook eerst wil testen of de kaarten aanslaan.

Kaarten vinden hun weg naar verschillende apps. Google Now binnen de iPhone-app Google Search was een trendsetter, door je kaarten aan te bieden met allerlei informatie die op dat moment relevant voor je kan zijn. Ook mailapp CloudMagic heeft een kaartenoverzicht om meer uit je e-mails te halen. Het is nog niet bekend wanneer de kaartenfunctie in Facebook voor iedereen te gebruiken zal zijn.

Update: Facebook 10.0 is uit

FacebookDe Facebook-app voor iPhone en iPad is geüpdatet naar versie 10.0. Daardoor kan je nu ook berichten schrijven als je even niet op internet zit. Facebook uploadt je berichten zodra je weer een (mobiele) internetverbinding hebt. Ook kan je in sommige gevallen controleren hoe je bericht eruit komt te zien, wat lijkt aan te sluiten op de kaartenfunctie waar Facebook mee experimenteert. Zo kan je links die Facebook aan je bericht wilt hechten over wat je kijkt, luistert of leest bijvoorbeeld weer verwijderen voordat je het bericht plaatst.

De nieuwsfeed moet voortaan sneller laden in Facebook. Wat niet in de update-omschrijving staat, is dat je het overzicht met recente berichten in je nieuwsfeed nu alleen nog in de instellingen kan vinden. Daarvoor dien je naar het laatste tabblad te gaan en naar onderen te scrollen. Daar zie je onder het kopje ‘Overzichten’ de mogelijkheid om de nieuwsfeed met meest recente berichten te bekijken.

Downloaden: Facebook (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:11
Onderwerpen facebook, google documenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.