Facebook en Tapulous zien enorme groei in iOS-downloads tijdens kerst

Facebook en Tapulous zien een enorme groei in het aantal downloads vanaf iOS-apparaten. Dat wijst erop dat er tijdens de kerst veel nieuwe gebruikers bij zijn gekomen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

facebook_logoIn Nederland zijn apps als NU en Buienradar een goede graadmeter hoe snel het aantal iOS-apparaten stijgt. In internationaal opzicht kun je beter naar Facebook kijken. Veel Amerikanen die geld hebben om een iPhone te kopen, hebben een Facebook-account en zijn daarom best geneigd om dan ook de app te installeren. Uit downloadcijfers van Facebook blijkt er tijdens de kerstdagen inderdaad een flinke groei te hebben plaatsgevonden. Een miljoen nieuwe gebruikers kwamen er afgelopen weekend bij. Sinds Thanksgiving kwamen er bijna 5 miljoen gebruikers bij.

Tapulous meldt ook een forse toename. Zij brachten de game Tap Tap Revenge 4 uit en zagen een verdubbeling in het aantal downloads in vergelijking met de versie die vorig jaar tijdens de kerst verkrijgbaar was. Afgelopen weekend liep het aantal downloads zelfs op naar 45.000 per uur.

De iPhone-applicatie van Facebook heeft nu 55,7 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Bij Android zijn dat 20,9 miljoen en bij Blackberry 26,9 miljoen.

facebook-iphone-app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2010, 0:57
Categorie Achtergrond
Onderwerpen facebook, groei, tapulous

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.