Vodafone verwacht flinke stijging mobiel internet tijdens oudjaar

Vodafone verwacht een explosie van mobiel internetverkeer rond de jaarwisseling. Veel mensen gaan via Twitter, Facebook of Hyves hun vrienden een gelukkig nieuwjaar wensen.

vodafone decemberOperator Vodafone verwacht een sterke stijging van het mobiele dataverkeer tijdens de jaarwisseling. Ze denken dat social media een belangrijke rol gaan spelen. Naast gelukswensen per telefoon of sms zullen ook massaal foto’s van oliebollen, vuurwerk en feestgedruis delen met vrienden en familie. Vodafone verwacht daarom een piek van mobiel internetverkeer, waarbij mensen via Twitter, Hyves en Facebook elkaar gelukwensen toesturen. Eerder traden er ook pieken op tijdens Koninginnedag en het WK, typisch momenten waarop mensen ervaringen, activiteiten of gevoelens willen delen.

Vodafone merkt ook een piek bij extreem weer, verkeersopstoppingen of storingen in het openbaar vervoer. Mensen gaan in zo’n geval massaal Buienradar en de NS-applicatie raadplegen. CEO Jens Schulte-Bockup:

In 2011 zullen we een grote verschuiving zien in het gebruik van de mobiele telefoon. We houden het toestel niet meer met één hand aan ons oor om te bellen, maar met twee handen voor ons gezicht om te kunnen surfen op internet, e-mails te checken, social media status bij te werken of om de snelste route naar huis te vinden.

De Vodafone-CEO verwacht dat 2011 de doorbraak wordt voor smartphones, als multimedia-apparaat voor de grote massa. De early majority zal zich op tablets storten. Tweederde van de verkochte telefoons in het postpaid-segment (dus met abonnement in plaats van prepaid) is nu al een smartphone. En het mobiele datagebruik is bij Vodafone in 2010 verdrievoudigd ten opzichte van 2009. Afgelopen oudjaarjaarsnacht verstuurden de Vodafone-klanten 25,2 miljoen sms’jes en voerden ze 6,3 miljoen mobiele gesprekken. We zijn benieuwd of dat dit jaar lager ligt door de opkomst van social media.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2010, 12:29
Categorie Providers
Onderwerpen mobiel internet, oudjaar, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.