Facebook dringt Facebook Messenger op voor privéberichten

De Facebook-app voor iPhone en iPad laat je mogelijk een melding zien dat je Facebook Messenger moet installeren om privéberichten te versturen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Facebook iPhone iPad iOS 7Wie privé wil blijven chatten in Facebook voor de iPhone en iPad, kan daarvoor mogelijk alleen nog maar in de Facebook Messenger-app terecht. iPhoneclub-lezer Sanne meldt iCulture via Twitter dat ze vanaf vanochtend de melding krijgt om Facebook Messenger te installeren op de iPhone om nieuwe privéberichten te kunnen zien. Het lijkt een functie te zijn waarmee Facebook experimenteert of het is een functie die Facebook langzaam uitrolt, want niet iedereen krijgt de melding te zien.

Een rondje langs verschillende personen met Facebook maar zónder Facebook Messenger op de iPhone, leert dat het lezen en versturen van berichten bij de meeste mensen nog gewoon werkt. Dankzij de ontdekking van Sanne is het wel de vraag hoe lang dat nog het geval is. Het lijkt te gaan om een soft launch van de melding, een nieuwe functie die langzaam over de gebruikers wordt uitgerold. In de App Store is ook een gebruikersrecensie te vinden van een gebruiker die klaagt dat privéberichten nu in ‘een andere app’ moeten worden geopend. Lezer Alessandro ziet de melding al met ingang van de laatste Facebook-update op 13 november.

Facebook Messenger installatie verzoekSteeds meer applicaties kiezen voor het soft launchen van updates. Muziekdienst Spotify voert al een tijd lang al zijn updates door op die manier. Dat kan zijn om geen grote, boze gebruikersschare over zich heen te krijgen als een verandering gebruikers niet bevalt. Maar het kan ook betekenen dat een bedrijf verschillende functies wil testen om te kijken hoe gebruikers erop reageren, voordat een stap wordt doorgezet. Zo heeft Twitter na de laatste update bijvoorbeeld minstens drie verschillende gebruikersinterfaces in haar app. Bij Facebook kan de melding een middel zijn om te kijken of er zo meer personen overstappen naar Facebook Messenger.

Facebook kampt met tieners die steeds minder tijd in het sociale netwerk steken en meer tijd besteden aan chatapps als WhatsApp, WeChat en Snapchat. Facebook Messenger werd onlangs nog voorzien van een grote update die een wat minder Facebook-achtig uiterlijk heeft en misschien wel daarom mensen naar zich toe moet trekken. In zowel Facebook als Facebook Messenger zie je wellicht om dezelfde reden sinds kort herhaaldelijk grote pop-up schermen als je pushberichten hebt uitstaan, met de oproep om die aan te zetten.

Downloaden: Facebook (gratis, universeel, iOS 6.0+)
Downloaden: Facebook Messenger (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:57
Onderwerpen chatten, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.