Smappee: Belgisch apparaatje voor meterkast geeft stroomverbruik door aan iPhone

Smappee is een slim apparaatje voor in je meterkast, dat aan je iPhone doorgeeft hoeveel stroom je verbruikt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

SmappeeHet Belgische Smappee wil het vanuit een iOS-app inzichtelijk maken hoeveel stroom je verbruikt, met behulp van een speciaal kastje in je meterkast. Dit apparaat houdt het stroomverbruik in ieder deel van het huis bij, waarna je in een app per gebied het huidige gebruik kunt zien. Smappee wordt alleen in de meterkast bevestigd, waardoor je dus geen aparte sensoren hoeft te plaatsen bij de stopcontacten van bijvoorbeeld je koelkast, televisie of computer.


De makers van Smappee zeggen dat dit het eerste apparaat is dat via een iPhone-app kan laten zien hoeveel energie je verbruikt vanuit één centraal meetpunt in je meterkast. Er zijn inmiddels aardig wat middelen op de markt waarmee je stroomverbruik kunt inzien, maar het merendeel hiervan bevestig je tussen een stopcontact en het apparaat dat je meet. Heb je veel energievreters in huis, dan heb je bij zulke alternatieven flink wat hulpmiddelen nodig. Toch is de Smappee niet helemaal de enige in zijn soort: een energiemeter van HomeWizard belooft vergelijkbare informatie, maar vereist hiervoor wel een slimme meter van je energiemaatschappij. Smappee vereist geen extra meters en zou in zijn volledigheid moeten werken in je meterkast. Bovendien zou Smappee in staat zijn om het stroomverbruik van specifieke apparaten vanuit de meterkast te detecteren.

Je kunt Smappee bestellen vanaf 169 euro. Het Belgische bedrijf levert ook gewoon in Nederland. Voordat je een bestelling plaatst moet je wel even uitvogelen wat voor aansluiting je exact in huis hebt hangen. Heb je een 3-fase-aansluiting, dan wordt er 30 euro bovenop de originele prijs geteld. Een speciaal aansluitpunt voor je zonnepanelen is ook mogelijk, maar dat werkt alleen met een 1-fase-aansluiting.

Downloaden: Smappee (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2014, 12:56
Categorie Accessoires
Onderwerpen energie, stroom
26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.