Facebook rampen meldingen

Facebook is nu ook een app voor rampen

Facebook voor de iPhone is voorzien van een rampenfunctie. Zit je in een gevarenzone, dan vraagt Facebook hoe het met je gaat.

Facebook rampen meldingenJe vrienden en familie snel laten weten dat je niet in gevaar verkeert. Dan kan vanaf nu met Facebook. Als Facebook signaleert dat je in een zone zit waar gevaar heerst, bijvoorbeeld een aardbeving of een overstroming, dan vraagt de app of je veilig bent. Zo ja, dan kan je via Facebook alle vrienden geruststellen.


Wanneer Facebook iets als ramp erkent, is onduidelijk. Facebook zelf geeft een aardbeving in de Verenigde Staten als voorbeeld, maar als inspiratie voor de functie wordt de tsunami in 2011 gegeven. Of een aardbeving in Groningen en ondergelopen huizen in Limburg ook aangemerkt zullen worden als ramp waarbij je vrienden moet inlichten, is niet duidelijk. Ook is onduidelijk hoe Facebook een ramp signaleert. Een manier zou kunnen zijn dat veel personen uit een regio opeens over een aardbeving praten, bijvoorbeeld. Facebook bevestigt tegen iCulture dat de functie ook in Nederland en België werkt:

Safety Check is beschikbaar over de hele wereld voor iedereen met iOS en Android apparaten en via desktop, dus ook in Nederland en België. Als er een natuurramp voordoet verzamelt het ‘Facebook Safety Check Response Team’ zoveel mogelijk informatie over de aard van de ramp. Ook zal gekeken worden naar de omvang en de schaal van de ramp. Op basis van die informatie wordt beoordeeld of Safety Check wel of niet wordt ingeschakeld.

Hoe de functie eruit ziet, zie je in een trailer die Facebook van de functie heeft vrijgegeven.

De nieuwe rampenfunctie van Facebook werd ingevoerd in de update van woensdagavond, die de Facebook-app ook optimaliseerde voor de schermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 oktober 2014 om 15:17
Onderwerp
Categorie
Apps
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.