Gratis versie sci-fi shooter N.O.V.A. 3 uitgekomen

Gameloft heeft een gratis te downloaden en spelen versie van haar Halo-achtige shooter N.O.V.A. 3 uitgebracht op iOS: Freedom Edition.

GU MA NOVA 3 header iPhone iPadBijna tweeënhalf jaar nadat het originele N.O.V.A. 3 – Near Orbit Vanguard Alliance uitkwam op de iPhone en iPad, heeft Gameloft nu een aparte gratis versie van de game in de App Store gezet. NOVA 3: Freedom Edition is dezelfde game, maar dan met een ander verdienmodel. Dit keer reken je niet één keer af voor het spel, maar volg je het verhaal en speel je de multiplayer met in-app aankopen.

Tweeënhalf jaar na dato ziet NOVA 3 er nog steeds heel verdienstelijk uit voor een iOS-game, met semi-futuristische omgevingen, explosies en verschillende indrukwekkende effecten. Toch merk je wel dat je met een gratis game te maken hebt. Net als in Gamelofts volledige multiplayer-spel Six Guns, kan je gratis spelen maar betaal je bij om jezelf te upgraden of om wachttijden te verkorten. De game zit ook vol met reclame. Als pop-up als je het loodje legt, en ook als reclamebalk in het hoofdscherm.

N.O.V.A. 3 is in uitstraling een combinatie van de Halo-reeks en Crysis 2, shooters die hoge ogen gooiden op de pc en consoles, maar niet beschikbaar zijn op iOS. In de game volg je een verhaallijn van verschillende hoofdstukken of betreedt je de online multiplayer met maximaal 11 andere spelers. Er zijn in totaal 7 speltypes zoals team deathmatch en verover de vlag, en 7 speelvelden waar je zelfs met voertuigen doorheen kan banjeren. Vanaf de iPhone 4S en iPad 2 kan je bovendien voicechatten met je teamgenoten.

Het lijkt erop dat de originele en betaalde versie van NOVA 3 in de App Store blijft bestaan naast de nieuwe gratis versie. Dat deel scoorde in de Nederlandse App Store bijna 500 gebruikersrecensies met een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2014, 13:14
Categorie Apps
Onderwerpen first person shooter, gameloft, nova

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.