family-sharing

Problemen met Family Sharing: ‘Opnieuw downloaden van deze app niet beschikbaar’

Problemen met Delen met Gezin (Famy Sharing) in iOS 8 zorgen ervoor dat sommige gratis apps helemaal niet gedownload kunnen worden.

update-niet-beschikbaarHet is één van de grote nieuwe functies in iOS 8: het delen van apps met je gezin. Deze functie lijkt echter lang niet bij iedereen goed te werken. Een bug zorgt ervoor dat je na het activeren van Gezinsdeling een aantal apps niet kunt downloaden.

Lees ook: Alles over Family Sharing, zo schakel je het in

De problemen met Gezinsdeling komen voornamelijk voor bij het downloaden of updaten van apps die gratis zijn, maar nog geen ondersteuning voor Family Sharing hebben. Hoe zie je welke apps wel ‘Delen met gezin’ ondersteunen? Dat leggen we uit in het artikel ‘Kijken of een app in aanmerking komt voor Family Sharing‘. Online zijn klachten opgedoken over onder andere Twitter, Instagram en Pinterest. Omdat deze gratis apps de nieuwe deelfunctie niet ondersteunen, mogen familieleden ze niet downloaden. Ze krijgen dan in een foutmelding te zien dat de app door een andere gebruiker is gekocht, of dat de aanschaf is teruggedraaid of geannuleerd. In het Nederlands krijg je de volgende foutmelding in beeld:

Opnieuw downloaden van deze app niet beschikbaar voor deze Apple ID.
Het opnieuw downloaden is niet voor deze Apple ID beschikbaar omdat deze download is gekocht door een andere gebruiker, of omdat er een restitutie voor is gegeven of is geannuleerd.

Deze zelfde foutmelding verschijnt in beeld als je updates wil downloaden van een app waar je eerder geld voor terug hebt gevraagd. Bij Family Sharing duikt hij echter op bij het downloaden van bepaalde gratis apps.

We horen van meerdere mensen dat zij zijn getroffen door de Family Sharing-bug, maar niet iedereen heeft hier last van. Een aantal iCulture-lezers heeft Gezinsdeling probleemloos kunnen gebruiken, zonder ooit tegen deze foutmelding aan te lopen. Voor wie er wel last van heeft zijn de problemen hardnekkig, maar er is een oplossing die voor een aantal mensen werkt. Door de volgende stappen kun je een app alsnog downloaden als Gezinsdeling moeilijk doet:

  1. Ga naar Instellingen > iTunes en App Store.
  2. Tap op je Apple ID en kies voor Log uit.
  3. Ga naar de App Store en zoek de betreffende app op.
  4. Download de app en voer je Apple ID in.

Bovenstaande oplossing werkt in de meeste gevallen. Hij is echter verre van ideaal: omdat je bent uitgelogd met je Apple ID, zie je namelijk niet meer of je een app al eerder hebt gekocht. Dat is gelukkig geen gigantisch probleem bij deze workaround, omdat het probleem met Gezinsdeling voornamelijk speelt bij gratis applicaties. Daarnaast moet je bij het downloaden van iedere niet werkende app opnieuw uitloggen door bovenstaande stappen te volgen.

Het probleem met Family Sharing speelt op het moment nog steeds in iOS 8.0.2, en het is onduidelijk wanneer Apple deze bug zal oplossen. Een betatester heeft deze zelfde bug ook geconstateerd in de laatste testversie van iOS 8.1.

Family Sharing heet in de Nederlandse versie van iOS 8 ook wel Delen met gezin.

Tipgever: Peter, @lastminuteguy89

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2014, 18:34
Categorie iOS
Onderwerpen family sharing, ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.