Facebook-app gaat nieuwe functies persoonlijker uitrollen

De Facebook-app krijgt voortaan elke 4 weken een update. Nieuwe functies zullen niet langer worden genoemd, omdat ze per persoon kunnen verschillen.

facebook updatesDe Facebook-app heeft vandaag een update gekregen naar versie 13. Opvallend daarbij is dat Facebook een nieuwe manier van updaten aankondig, die ze meer mogelijkheden geeft om functies gericht op een bepaalde doelgroep te testen. Elke vier weken zal een nieuwe update van de Facebook-app uitkomen, waarin steeds de snelheid en betrouwbaarheid zijn verbeterd. Het lijkt erop dat nieuwe functies niet meer in de App Store-omschrijving worden vermeld. Ze zijn alleen op persoonlijk niveau in de app te lezen. Dat geeft Facebook de mogelijkheid om bepaalde functies uit te rollen naar de ene groep gebruikers, maar nog niet naar andere groepen. Facebook gebruikt deze zogenaamde A/B-tests om te experimenteren met nieuwe functies. Bevalt iets niet bij de kleine testgroep, dan gaan ze het niet uitrollen naar iedereen.


Lees ook: Zo test Facebook verschillende appdesigns

De nieuwe werkwijze gaat ervoor zorgen dat jouw Facebook-app er totaal anders uit kan zien dan de app van je vrienden. Het makkelijke is dat Facebook per persoon kan aangeven welke nieuwe functies aanwezig zijn. Facebook raadt mensen aan om de automatische updates van de app in te schakelen (via: Instellingen > iTunes en App Store > Automatische downloads), zodat je er geen omkijken meer naar hebt.

Versie 13.0 van de Facebook-app bevat dus op het eerste gezicht nauwelijks iets nieuws: er wordt alleen melding gemaakt van verbeterde snelheid en betrouwbaarheid, met exact dezelfde tekst die we ook al bij de laatste twee versies 12.1 en 12.0 zagen. Wat je aan nieuwe functies krijgt, is nog een verrassing.

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 augustus 2014 om 18:00
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.