Beats Apple

Apple verwelkomt Beats officieel

Apple heeft Beats Music en Beats Electronics officieel verwelkomd op een nieuwe webpagina op de Apple-hoofdwebsite.

Beats AppleApple’s overname van Beats werd al eerder bekendgemaakt, maar vandaag heeft Apple het overgenomen bedrijf officiëel welkom geheten op een speciale webpagina. Hiermee wordt een formele stap genomen bij het overnameproces. Dat zo’n overname een aardige klus is, bleek eerder wel: zo moest bijvoorbeeld de Europese Unie de overname goedkeuren.

Op de webpagina stelt Apple het volgende:

Welkom bij de familie. Vandaag zijn we blij dat we Beats Music en Beats Electronics officieel in de Apple-familie mogen verwelkomen. Muziek heeft altijd een speciale plek in onze harten gehad, en we zijn ontzettend enthousiast dat we mogen samenwerken met een groep mensen die deze passie deelt. Beats-medeoprichters Jimmy Iovine en Dr. Dre hebben prachtige producten gemaakt die miljoenen mensen nauwer met muziek hebben verbonden. We kunnen niet wachten om samen te werken met het team om die ervaring nog meer te verbeteren. En we kunnen niet wachten op wat er nu gaat komen.

Met de nieuwe pagina geeft Apple een positieve spin aan de overname van Beats. Dat is misschien ook wel even nodig: onlangs bleek dat een aantal Beats-medewerkers door Apple wordt ontslagen. Op deze manier hoopt Apple overlappende posities te voorkomen.

Op de website van Beats staat ook een officieel bericht. Daar wordt het volgende gezegd:

Een nieuwe vrucht aan Apple’s boom.
Musici gebruiken hun instrumenten om hun verbeelding vorm te geven. Toen de digitale opnamen nog in hun kinderschoenen stonden, vertrouwden ze op de Macintosh. En toen de draagbare digitale muziek het daglicht zag, kozen ze voor een iPod. Daarna kwam de iPhone: niet alleen een muziekinstrument, maar ook het middelpunt van ons digitale leven. En dankzij zijn mooie interface en ultieme apps kon je daarna met de iPad in de metro je eigen muziek componeren. Vandaag voegt Beats vol trots haar eigen producten toe aan Apple’s instrumentarium. Dankzij onze gezamenlijke kennis kunnen we geluid opnieuw vormgeven én onze traditie om verbeelding tot leven te brengen, blijven voortzetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2014, 15:50
Categorie Apple
Onderwerp beats

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.