Messenger iPad

Facebook gaat in 2015 nog meer losse apps uitbrengen

Facebook gaat in 2015 nog meer losse apps uitbrengen, zoals de Messenger-app. Gebruikers vragen erom. In 2014 verschenen er 9 losse apps.

facebook like logoFacebook gaat steeds meer losse apps uitbrengen en daar gaan ze in 2015 gewoon mee door. In 2014 groeide het Facebook-aanbod naar negen losse iPhone-apps: Facebook, Facebook Messenger, Facebook Pages Manager, Paper, Facebook Groups, Slingshot (een Snapchat-concurrent), Rooms (een chatroom-app), Facebook Mentions en recent nog Stickered for Messenger. En dan hebben we het nog niet eens over de losse diensten waar ze ook nog apps voor aanbieden, zoals WhatsApp en Instagram.

“We stappen af van het idee dat één app alles kan”, zei topman Jordan Banks van Facebook Canada in een interview met CBC News. “We hebben in 2014 negen verschillende apps uitgebracht en dat worden er meer in 2015. Onze gebruikers willen dat.” De strategie lijkt te werken. In 2014 verplichtte Facebook gebruikers om de losse Messenger-app te installeren. Inmiddels gebruiken al 500 miljoen mensen de app. Kijk je naar de ranglijsten in de App Store, dan staat Facebook steevast bovenaan met een rijtje apps.

Messenger iPadVolgens Banks willen gebruikers losse apps die één ding heel goed doen, in plaats van een app met meerdere functies. “Daarom haalden we Messenger uit de Facebook-app en maakten we er een losse app van, omdat onze gebruikers dat willen. Mensen wilden niet twee, drie keer klikken om Messenger te openen.” In 2015 zullen er meer losse apps zoals Messenger bij komen, met nieuwe functies of functies die worden weggehaald uit een andere app. Bij Stickered for Messenger was dat goed te zien: Facebook had prima de stickerfunctie in de Messenger-app zelf kunnen inbouwen, maar vond dat een losse app beter tot z’n recht kwam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2014, 10:26
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.