shutterstock_139152893

Snapchat gaat jaarwisseling wereldwijd in beeld brengen

Snapchat gaat foto's van Oud en Nieuw via de app verspreiden. Je kunt 24 uur lang naar de jaarwisselingen wereldwijd kijken en zelf meedoen.

shutterstock_139152893
Wie vandaag Oud & Nieuw gaat vieren heeft maar liefst 24 uur om dat te doen. Snapchat is namelijk van plan om de jaarwisseling wereldwijd in beeld te brengen met foto’s. Iedereen die de Snapchat-app heeft geïnstalleerd kan laten zien hoe hij of zij het nieuwjaar beleeft.

Snapchat is populair bij jongeren tot 25 en staat bekend om de vanzelf verdwijnende foto’s. Maar er zit ook een Story-functie in, waarmee je gebeurtenissen kunt vastleggen. Het team van Snapchat gaat foto’s en video’s van de festiviteiten van steden wereldwijd vastleggen. Na 24 uur verdwijnen ze. Foto’s worden alleen opgenomen als je er zelf toestemming voor geeft. Via een live-sectie in de app kun je de ontwikkelingen volgen. Maar daar niet alleen: je kunt op grote videoschermen op Times Square ook zien wat er gebeurt. Dat zorgt meteen voor leuke afwisseling voor de mensen die er soms zes uur of langer staan te wachten op hét moment: het vallen van een grote verlichte bol. De bijbehorende app kreeg gisteren nog een update. De schermen op Times Square zijn gesponsord door cosmeticamerk CoverGirl.

Lees ook: Alles uit Snapchat halen: foto’s opslaan, bewerken en speciale tekst

Snapchat probeert met het initiatief uit te stralen dat ze meer zijn dan een fotodienst. Vooral onder jongeren zou Snapchat ook een nieuwsdienst kunnen zijn, waarbij ze verslag doen van allerlei evenementen. Met Our Story kun je zelf ook een foto- en videocompilatie van een feest of evenement maken, waarna ze alleen voor vrienden te zien zijn. De stories verdwijnen ook na 24 uur, dus ongewenste feestfoto’s blijven niet eeuwig terug te vinden (tenzij iemand de foto opslaat en elders publiceert).

Snapchat organiseert ook zelf fotomomenten rond evenementen, zoals tijdens Thanksgiving Day-parades en tijdens een hondenshow. Voor Snapchat zijn ze erg succesvol: sinds afgelopen juni bekijken gebruikers meer dan een miljard keer per dag een story, tweemaal zoveel als begin van het jaar. Het succes van dit soort diensten? Je gaat als jongere op oudejaarsavond niet voor de televisie zitten om naar Youp van ‘t Hek te kijken, maar gaat ergens rondhangen met vrienden. Als je wilt kijken wat er in andere steden gebeurt, doe je dat wel via je mobieltje. Maar vergeleken met sociale netwerken zoals Facebook en Twitter is Snapchat nog relatief klein: in de Verenigde Staten hebben ze 25 miljoen bezoekers tegenover 200 miljoen op Facebook. Zelfs Twitter (80 miljoen) en Instagram (90 miljoen) zijn een stuk groter. Maar het groeit snel bij Snapchat: 55 procent in het afgelopen jaar. Ook worden de gebruikers steeds jonger.

Zelf meedoen kan door onderstaande app te installeren.

Openingsfoto: Shutterstock, YanLev

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2014, 10:03
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerp nieuwjaar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.