3D Touch op iPhone 6s

Zoveel sneller is Safari dankzij 2GB RAM (video)

De iPhone 6s en iPhone 6s Plus hebben voor het eerst 2GB aan RAM. Dit zorgt voor merkbare verschillen op het gebied van prestaties. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Safari.

3D Touch op iPhone 6s

Een van de grotere verbeteringen van de iPhone 6s tegenover de iPhone 6 is er eentje die Apple niet eens benoemde tijdens de onthulling van de nieuwe iPhones. Tijdens teardowns en benchmarktests bleek dat de iPhone 6s er een extra gigabyte werkgeheugen bij krijgt, wat de teller op 2GB RAM zet. Een video laat nu zien wat voor verschil dit maakt.

iDownloadblog heeft een iPhone 6 Plus en iPhone 6s Plus naast elkaar gelegd in onderstaande video, zodat je goed kunt zien hoeveel sneller het model van dit jaar is.

Om de snelheid te demonstreren worden er verschillende tabbladen in Safari geopend, waarbij goed te zien is dat de iPhone 6 vooral meer moeite heeft als er meerdere tabbladen tegelijk geopend zijn.

Meer tabbladen actief

Dit komt omdat de iPhone 6s – dankzij 2GB RAM – meerdere tabbladen in webbrowsers open kan laten, zonder deze te herladen als je ze opnieuw opent.

Zodra jij een paar tabbladen wegklikt op de iPhone 6 worden de oudere tabbladen uitgezet en opnieuw gestart als je ze weer opent. Een soortgelijk effect is te merken als je meerdere apps tegelijk opent.

Aan de slag met de iPhone 6s

Ook bij iCulture zijn we al uitgebreid aan de slag gegaan met de nieuwe iPhones. In een video pakken we letterlijk uit om te laten zien hoe de iPhone 6s en iPhone 6s Plus werken. Ook geven we alvast onze eerste indrukken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2015, 8:00
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen iPhone 6s, iPhone 6s Plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.