Eve Energy Strip stekkerdoos.

Eve Energy Strip nu beschikbaar: stekkerdoos met HomeKit

Eve heeft de Eve Energy Strip uitgebracht. Dit is een stekkerblok met HomeKit, zodat je heel eenvoudig meerdere apparaten tegelijk van HomeKit-ondersteuning kan voorzien.

Tijdens de IFA 2018 kondigde Eve al een reeks nieuwe producten aan, waaronder de lichtslang en een stekkerdoos. De Eve Light Strip is sinds februari beschikbaar, maar op de stekkerdoos moesten we nog even wachten. Vanaf nu kun je de Eve Energy Strip bestellen bij de bekende webshops.

Eve Energy Strip beschikbaar

Eve had al een tijdje de Eve Energy, een slimme stekker die werkt met HomeKit. Met dergelijke HomeKit-stekkers kun je een dom apparaat op een eenvoudige manier slim maken. Als je meerdere apparaten bij elkaar hebt, dan zijn enkele stekkers vaak wat onhandig. De Eve Energy Strip komt in die gevallen goed van pas. De stekkerdoos heeft namelijk drie geaarde stopcontacten.

Eve Energy Strip met HomeKit specs.

De stekkerdoos werkt met 230V-stekkers en zijn individueel te bedienen. Met de lampjes aan de zijkant zie je welke ingeschakeld is. De lampjes zijn ook meteen knoppen, mocht je de app niet willen gebruiken. Dankzij de koppeling met HomeKit kun je de stopcontacten individueel bedienen en ook automatiseren. De stekkerdoos is ook beschermd tegen oververhitting. De kabel van de stekkerdoos is 190cm lang, dus je hoeft niet al te dicht bij een muurstopcontact te zijn om hem te kunnen gebruiken.

Bekijk ook

Slimme stekkers of stekkerdoos met HomeKit kopen? Dit zijn je opties

Slimme stekkers zijn er genoeg, maar ze zijn lang niet allemaal geschikt voor HomeKit. In deze round-up zie je onze aanraders van slimme stekkers die met HomeKit werken, zodat je ze met Siri kunt bedienen. Ook zetten we de beste HomeKit stekkerdozen voor je op een rij.

Het voordeel van dit Eve-accessoire ten opzichte van veel eerdere producten is dat hij werkt met Wi-Fi. Veel andere Eve-producten maken verbinding met Bluetooth. Dit heeft als nadeel dat het bereik lager is en dat ze een stuk trager reageren. Met deze stekkerdoos is dat dus niet het geval. De stekkerdoos werkt alleen met 2,4GHz-netwerken. De Eve Energy Strip is te bestellen bij onder andere Amac (€99,95) en Coolblue (€99,95).

Bekijk ook

Eve: alles over de slimme HomeKit-accessoires van Eve Systems

Lees hier alles over (Elgato) Eve, een reeks accessoires van Eve Systems die samenwerken met HomeKit. Denk aan slimme stekkers, bewegingssensoren en temperatuursensors. Wat kosten de Eve-producten en welke zijn verkrijgbaar?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.