Jaunt VR Camera.

Nederlandse VR-expert nu in dienst bij Apple

Apple is weer een nieuw talent op het gebied van virtual reality rijker. De Nederlander Arthur van Hoff werkt nu bij Apple. De afgelopen jaren stond hij aan het hoofd van zijn eigen bedrijf Jaunt.

Het is geen geheim dat Apple steeds meer bezig is met augmented en virtual reality. Apple zou nog steeds aan een eigen VR-bril werken en neemt geregeld start-ups over die hiermee bezig zijn. Deze keer maakt een VR-expert met een Nederlands tintje de overstap naar Apple. Arthur van Hoff werkt sinds deze maand namelijk bij Apple, zo ontdekte Variety.

Arthur van Hoff aan de slag bij Apple

Arthur van Hoff is een bekende in de wereld van virtual reality. Van 2010 tot en met 2013 was hij werkzaam bij Flipboard, onder andere in de rol als CTO (Chief Technology Officer). Hij richtte in 2013 ook de startup Jaunt op, gespecialiseerd in in het ontwikkelen van allerlei soorten VR-ervaringen. Eind vorig jaar is de focus verschoven naar augmented reality. Jaunt wist in 2015 zo’n $65 miljoen op te halen, onder andere dankzij een investering van Disney. Op de website van Jaunt is nog een aantal VR-filmpjes te zien.

Op zijn LinkedIn-profiel is nu te lezen dat hij sinds deze maand bij Apple werkt in zijn rol als Senior Architect. Wat zijn taken precies zijn, blijkt niet uit zijn bijgewerkte pagina. Gezien zijn verleden zal het ongetwijfeld iets te maken hebben met virtual of augmented reality. Eerder dit jaar bleek dat Apple nog steeds naar mogelijkheden zoek voor een AR-bril. Apple benoemde eerder ook al een marketing topman voor augmented reality.

In 2015 was Van Hoff nog te gast bij De Wereld Draait Door, waar hij in zijn rol als Jaunt-oprichter kwam vertellen over de opkomst van VR. Hij sprak daar over hoe de speciale camera werkt en gaf ook enkele demonstraties. Hij studeerde in de jaren tachtig bij de Saxion Hogescholen in Enschede en deed ook een Hogere Informatica Opleiding. Hij verblijft inmiddels al jaren in de regio van Silicon Valley.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2019, 21:02
Bron Bron Variety
Categorie Apple
Onderwerp virtual reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.