Eve Aqua v3

Reacties voor: Vernieuwde Eve Aqua heeft strakker design, maar is ook een stuk prijziger

Eve Systems heeft een vernieuwde Eve Aqua watersensor uitgebracht. De derde generatie valt op door het nieuwe uiterlijk. Ook is er wederom ondersteuning voor Thread. De belangrijkste wijziging is het vernieuwde koperen kraankoppelstuk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 2 reacties

  1. Dat is wel flink prijzig ten opzichte van de 1e/2e generatie. Hier twee aqua’s in gebruik, de eerste versie zonder thread. Moet eerlijk zeggen dat kwa sproeien en schema’s het prima werkt. Ideaal met deze warme droge dagen. Tevens als je op vakantie bent, kinine gewoon door beregenen. Dus geen droog/bruin gazon. Maar ondanks het gebruik van de eve extend, af en toe moeite om verbinding te maken.

    Echter voor die prijs heb je ook een Gardena. (Komt wel nog een Hub bij). Voordeel hiervan is dat je deze kunt koppelen aan hun eigen bodemsensor. Die dus bepaald of er beregend moet worden of niet. Iets wat ik wel mis aan de aqua.

  2. Ik heb al een aantal jaar een aqua (v1 of v2) in gebruik, maar de algehele prestaties vallen best wel tegen.

    Bluetooth bereik was, deels vanwege de locatie van de kraan, minimaal. Door gebruik te maken van een Extend heb ik het bereik kunnen vergroten en de koppeling met HomeKit kunnen maken, maar de Extend moet vaak gereset worden. En jammer genoeg werkt de bluetooth verbinding met de telefoon niet meer als de Extend gekoppeld is.

    Na een jaar scheurde de kunststof koppeling bij het opnieuw ophangen (in wintermaanden binnen gelegen), dus die koperen koppeling is zeker een benodigde update.
    Helaas zijn later ook de batterijen gaan corroderen waardoor ik de batterijbehuizing heb moeten vervangen. Blijkbaar is er intern nog steeds iets mis want de batterijen gaan nu slechts een paar sproeibeurten mee.
    Geen idee of dat komt door de mechanische klep, de koppeling met de Extend of interne corrosie, maar ik zit aan een overstap naar Gardena te denken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.