emojli-app

Emojli-app laat je communiceren met emoji’s

Emojli is een nieuwe app, waarmee je alleen met emoji's kunt communiceren. Ook de gebruikersnaam die je kiest bestaat uit emoji's.

emojli-appSoms zegt een plaatje meer dan duizend woorden. De nieuwe app Emojli probeert dat te bewijzen: met deze app kun je alleen emoji’s uitwisselen. Probeer op die manier maar eens duidelijk te maken dat je morgen om 19:00 uur bij restaurant Bella Roma wilt afspreken voor een pizza. Een plaatje van een pizza lukt nog wel, maar hoe maak je de locatie en het tijdstip duidelijk? Emojli is dan ook niet zozeer een serieus chatprogramma, maar vooral een speeltje of experiment voor verveelde messenger-gebruikers.

In de app kies je een gebruikersnaam die uiteraard ook uit emoji’s bestaat. Na het kiezen van een gebruikersnaam en wachtwoord en het invullen van je e-mailadres kun je van start gaan. Dat klinkt eenvoudiger dan het is, want probeer vrienden maar eens op basis van emoji-tekentjes te vinden.

Emojli is bedacht door Matt Gray, die de app begin juli al aankondigde. Gebruikers konden op dat moment alvast hun gewilde gebruikersnaam vastleggen. Nu is Emojli nog een app voor iPhone en iPad, later volgen ook andere platformen. Een jaar geleden zouden we een app zoals Emojli geen knip voor de neus waard vinden, maar ‘onzinnige’ apps zoals Yo hebben aangetoond dat er wel degelijk een markt is voor dit soort simpele apps. Toch kun je je afvragen of er wel een aparte app nodig is om emoji’s te sturen: je kunt met een vriend ook gewoon afspreken om de komende dagen in WhatsApp alleen nog met emoji’s te communiceren en te kijken hoe het bevalt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2014, 12:00
Categorie Apps
Onderwerp emoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.