ZEN-zwart_keukenplank

Zen-thermostaat is mooi, goedkoper en opener dan Nest

De Zen-themostaat is goedkoper dan de Nest, maar is toch mooi uitgevoerd en werkt dankzij Wi-Fi, Zigbee en iControl samen met veel meer huissystemen.

ZEN-zwart_keukenplank
De Nest-thermostaat is mooi, maar prijzig. Wie iets goedkopers zoekt kan vanaf maandag terecht op Indiegogo. Dan gaat de campagne voor de Zen-thermostaat van start, een fraai uitziende temperatuurregelaar met iPhone-app, die tussen de $150 en $200 gaat kosten. Dat is nog steeds een forse prijs, maar het is altijd nog goedkoper dan de $250 die je voor de Nest betaalt. De overname door Google heeft nog niet ertoe geleid dat je gratis een Nest-thermostaat kunt bestellen, in ruil voor je privégegevens.

De Zen-thermostaat is niet alleen goedkoper, hij is ook gewoon mooi. De bedenkers willen het apparaat bovendien zo open mogelijk maken, zodat je er allerlei andere toepassingen op kunt aansluiten. De Zen-thermostaat is het resultaat van 18 maanden nadenken en sleutelen door het Australische designlab Planet Innovation. Ze zijn een nieuw bedrijf met de naam ZenWithin gestart om de thermostaat aan de man en vrouw te brengen. In plaats van zelflerende algoritmes vertrouwt bedenker Michael Joffe erop dat mensen aanvankelijk vooral zelf de tijdstippen en temperaturen willen inprogrammeren. Zelflerende functies komen er in een later stadium misschien nog in, maar maken het product nu nog te complex.

zen-thermostaat-wit

Het plan is dat Zen data met andere platformen kan uitwisselen. Binnenin zit een Zigbee-zender die samenwerkt met iControl, een open platform voor huisautomatisering. Het zou daarom vanuit de doos al kunnen samenwerken met andere iControl-systemen, zoals SmartThings en Revolv, die we eerder op iCulture besproken hebben.

Het plan is om de eerste thermostaten eind januari te versturen naar kopers. Verkrijgbaar in zwart of wit. Vanaf maandag kun je beginnen met bestellen via Indiegogo.

Meer informatie: Zen-thermostaat

zen-thermostaat-huiskamer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2014, 10:52
Categorie Accessoires
Onderwerpen nest, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.