Emoji’s op de iPhone: vooral in het weekend, via Tweetie

Emoji's op de iPhone worden vooral in het weekend gebruikt, Tweetie is het meest populair en bier is populairder dan cocktails.

Emoji'sGebruik van emoji’s op de iPhone explodeert. Mensen gebruiken het liefst een lachende emoji, doen dat het liefst in het weekend, zijn dol op mannen met een tulband, bier is populairder dan cocktails, spuiten en pillen. Het zijn een paar uitkomsten uit een spontaan uitgevoerd onderzoek van de website My Twitter Weighs a Ton. Deze website was benieuwd hoe mensen op de iPhone hun emoji’s gebruiken. Omdat je geen inzicht hebt in wat mensen in persoonlijke berichtjes sturen, keken ze naar de berichten op Twitter. Daaruit bleek dat het gebruik van emoji’s op de iPhone tussen 22 en 24 januari (na de ontdekking van Frostyplace) sterk is gestegen.


Hoe kom je er eigenlijk achter welke emoji’s mensen hebben gebruikt? Simpel: er zijn 469 iconen en via de Twitter-API kun je een zoekactie uitvoeren door 469 keer naar een bepaald icoon te zoeken. Vanaf 20 januari doken de eerste emoji’s op. Rond 14 februari was er een gigantische piek in het gebruik van hartjes, waarbij rode hartjes het beter doen dan roze, blauwe en paarse.

De meeste iPhone-twitteraars blijken Tweetie te gebruiken, gevolgd door Twinkle en TwitterFON. De overige Twitter-applicaties zijn een stuk minder populair onder de emoji-gebruikers. Ouderwetse smiley’s doen het nog steeds erg goed. Toch blijken er ook emoji’s te zijn die helemaal niemand gebruikt:

emoji

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.