iSignature zet zes handtekeningen onder je iPhone-mail

Met iSignature kun je je e-mail voorzien van 6 verschillende, aangepaste afscheidsboodschappen.

isignatureEr zijn soms van die iPhone-applicaties die niet opvallen in de App Store, maar die bij nadere beschouwing toch heel handig blijken te zijn. Een voorbeeld is iSignature, een applicatie waarmee je maximaal zes verschillende handtekeningen onder je e-mail kunt zetten. Heb je nog steeds het standaardzinnetje in de e-mailinstellingen staan, waaruit blijkt dat je je e-mail vanaf een iPhone hebt verstuurd? Of wordt het tijd om eens wat professionelers te gebruiken, met verschillende handtekeningen voor verschillende gelegenheden?

Bij het starten van de applicatie maak je de handtekeningen aan: dit doe je via de algemene instellingen van de iPhone, waar je helemaal onderaan de specifieke instellingen voor iSignature vindt. In elk vak kun je een afscheidsgroet, handtekening of een lijstje met contactgegevens kwijt. Door steeds een karakter voor een nieuwe regel in te voegen (\n) kun je de handtekening langer maken dan de standaard lengte van drie regels. Je kunt er zelfs wat HTML-opmaak in kwijt.

Wil je nu een e-mail met handtekening maken, dan open je eerst iSignature, tikt de gewenste handtekening aan en wordt automatisch doorgestuurd naar Mail. Daar schrijf je je boodschap, voorzien van de gekozen afscheidsgroet. Het beantwoorden van een e-mail is wel iets omslachtiger: je typt eerst een antwoord, laat daarna het bericht openstaan, drukt op de homeknop om Mail te sluiten, opent iSignature en vervolgens ga je weer terug naar Mail. Het klinkt wat omslachtig (en dat is het ook), maar het is vast sneller dan het steeds opnieuw intikken van dezelfde tekst.

Installeren: iSignature (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2009, 21:00
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.