http://iculture.textopus.nl/wp-content/uploads/2015/06/Emoji-Line-icon.png

Makers Line-app brengen speciaal emoji-toetsenbord uit

De makers van chatapp Line hebben een speciaal toetsenbord voor de iPhone gemaakt. Met Emoji Keyboard kun je emoji en stickers delen in chats.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Emoji Keyboard LineDe makers van chatapp Line hebben een speciaal toetsenbord voor de iPhone gemaakt, waarmee je snel toegang hebt tot emoji. Je gebruikt vanuit de app ook stickers gemaakt door Line, die je in ondersteunde chatapps kunt delen.

De Emoji Keyboard-app is een slimme methode van Line om zijn andere apps te ondersteunen. Door de stickers van Line samen met de gebruikelijke emoji op je iPhone te tonen, krijg je immers iedere keer te zien wat voor afbeeldingen je via Line kunt gebruiken. De chatapp Line was één van de eerste apps die stickers echt groot wist te maken. Op het moment wordt Line voornamelijk gebruikt in Azië.

Maar hoeveel mensen zijn nog op zoek naar een emoji-toetsenbord? iOS bevat van zichzelf al een keyboard met smileys, waar je met een druk op de wereldbol of emoji linksonder kunt openen. Alternatieve toetsenborden zoals Swype en SwiftKey hebben inmiddels een eigen emoji-segment toegevoegd, waarmee je ook snel de smileys kunt openen. Line’s emoji-toetsenbord lijkt hierdoor alleen maar interessant als je graag stickers deelt in chats.

De emoji op de iPhone worden steeds belangrijker. Apple maakte het onlangs mogelijk om emoji met meerdere huidskleuren op de iPhone te gebruiken, om zo de diversiteit uit te breiden. In toekomstige updates komen er nog meer smileys bij. Zo kunnen we bijvoorbeeld een kaaspunt, hotdog en popcorn verwachten. Het Unicode Consortium bepaalt welke emoji deel gaan uitmaken van de standaard. Het is vervolgens aan Apple, Google en andere smartphone-makers om ze in een update toe te voegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2015, 20:54
Categorie Apps
Onderwerp emoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.