LINE 4.0: thema’s kopen en simpel dezelfde berichten versturen

WhatsApp-concurrent LINE heeft iOS 7-design gekregen, heeft edit-knoppen voor gesprekken en een themashop.

LINE chat-app met flat designBerichtenapp LINE heeft zich geconformeerd aan iOS 7 en heeft voortaan een vlakker ontwerp. Het toetsenbord is uitgevoerd in iOS 7-stijl en visuele details als schaduwen en randjes zijn deels uit de app verdwenen. Maar het is niet de enige vernieuwing in de WhatsApp-concurrent die zo populair is in Japan. In een Theme Shop koop je andere kleurenschema’s voor de app en er is een nieuwe bewerkingsfunctie voor gesprekken.

Stel: je hebt een reeks berichten achter elkaar die zo goed zijn, dat je ze ook aan andere mensen wilt meegeven. Dan kan je nu met de knop rechtsboven kiezen voor de nieuwe Edit-functie. Daarmee selecteer je berichten om te verwijderen uit een gesprek of om ze door te sturen naar andere gebruikers. Maar je kan ze ook bewaren in je notities in de app, zodat je ze een volgende keer achter de hand hebt.

LINE flat design iPhone-app LINE iPhone-app thema kiezen

LINE heeft aan de stickers in thuisland Japan een uitstekende inkomstenbron gevonden en zet nu de volgende stap met de Theme Shop. De thema’s met Leonard de kikker en Sally de eend kosten 2,69 euro per stuk en die van de bekende LINE-figuurtjes konijn Cony en het beertje Brown zijn gratis te installeren. Ze veranderen niet alleen de kleuren van de balken, maar ook het uiterlijk van praktisch alle knoppen in de app.

Andere vernieuwingen van LINE versie 4.0 zijn wat kleiner. De kwaliteit van de gratis telefoongesprekken in de app is verbeterd en er zijn twee nieuwe geluiden voor pushberichten. Ook kan je nu met een veeg terug naar de vorige pagina en krijg je een waarschuwing als je niet verbonden bent met een internetnetwerk.

Downloaden: LINE (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2014, 18:10
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, instant messaging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.