apple-watch-edition-beyonce

Modeblad vergelijkt Apple Watch met Birkenstocks: niet mooi, wel praktisch

Een modeblad vergelijkt de Apple Watch met Birkenstocks: qua design mag er nog wel iets veranderen, maar lekker praktisch is 'ie wel.

Apple wil de Apple Watch gaan verkopen als mode-accessoire. Daarom zijn er horlogebandjes in verschillende kleuren en materialen beschikbaar en betrekt Apple modetijdschriften en artiesten bij de promotie van de smartwatch. Maar als je in je omgeving rondkijkt wie een Apple Watch hebben gekocht, dan zijn het meestal de die-hard Apple-fans en niet de modemeisjes. Hoe komt dat?

apple-watch-edition-beyonce

Misschien verwoordt ELLE-redactrice Lauren Sherman nog wel het beste hoe in modekringen wordt gedacht over de smartwatch. De Apple Watch is vooral praktisch, maar heeft niet het verfijnde uiterlijk van horloges en sieraden die de modewereld gewend is. Je zou de Apple Watch dan ook het beste kunnen vergelijken met een paar Birkenstocks. Mensen zijn er dol op, maar om nou te zeggen dat het een toppunt van elegantie is? “Ik hou van het uiterlijk, maar de Apple Watch lijkt meer op Birkenstocks dan op Manolos”, aldus Sherman. “Het gaat om het gevoel wat je erdoor krijgt – niet om het uiterlijk.”

‘Apple Watch is echt iets voor nieuwsgierige mensen’

De vergelijking is eigenlijk best goed gekozen. De Apple Watch is niet het meest modieuze of meest verfijnde klokje dat je kunt kopen, het past niet altijd bij je outfit, maar het is wel bijzonder praktisch. Overigens moest Sherman aanvankelijk niets hebben van de Apple Watch: ze raadde lezeressen aan om op versie twee te wachten. Maar inmiddels is ze bijgedraaid: ze is dol op haar Apple Watch en vindt dat iedereen er eentje moet kopen. Volgens Sherman is de Apple Watch bedoeld voor nieuwsgierige mensen. Wij noemen dat op iCulture gewoon early adopters. “Ben je een nieuwsgierige, geïnteresseerde persoon en heb je 350 dollar over, koop er dan eentje”, vindt Sherman. “De Apple Watch zal misschien je leven niet veranderen zoals de iPhone heeft gedaan, maar het verandert wel degelijk je leven. In positief opzicht.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2015, 11:51
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple watch, mode

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.